Sport

UFC spektakl u Las Vegasu: Rakić poražen u drugoj rundi, Pereira odbranio pojas, svi pričaju o Maksu

Srpski MMA borac, Aleksandar Rakić, poražen od Čeha Jiržija Prohaske na 300. događaju prestižne organizacije UFC
UFC spektakl u Las Vegasu: Rakić poražen u drugoj rundi, Pereira odbranio pojas, svi pričaju o MaksuGetty © Carmen Mandato

UFC je za jubilarni 300. događaj organizovao spektakl u Las Vegasu.

Osim što je okupio sjajne borce, Dejna Vajt je "podigao" bonus sa 50.000 dolara na 300.000.

Sasvim očekivano, publika je dobila veče za pamćenje!

Nažalost, srpski borac, Aleksandar Rakić, poražen je u svom prvom meču nakon dve godine.

Srpski borac se vratio u oktagon posle duge pauze zbog teške povrede kolena, ali ga je zaustavio u  drugoj rundi Čeh Jirži Prohaska, tehničkim nokautom.

Dobro je Rakić ušao u duel - potpuno je kontrolisao protivnika i dominirao u prvoj rundi, sve do završnice.

Rakić je nožnim udarcima držao distancu i disciplinovano kontrolisao borbu.

U završnici prve runde, Prohaska je uspeo da uzdrma Rakića jednim nepredvidivim udarcem, ali je srpski borac ostao na nogama.

I u drugoj rundi je Rakić bio bolji, dok se držao plana. Ipak, Prohaska je želeo haotičnu borbu, uspeo je da uvuče Rakića u tu igru.

Potpuno otvorena borba, jaki udarci i otvorene razmene, a iz takve situacije je profitirao Čeh, koji je uspeo da uzdrma Rakića, potom zada udarac kolenom, a zatim kombinacijom natera sudiju da prekine meč.

Rakić je sada na skoru od 14 pobeda i četiri poraza, dok je Prohaska, nekadašnji šampion, na skoru 30-4.

U glavnoj borbi večeri, Aleks Pereira je odbranio pojas šampiona poluteške kategorije, pošto je nokautirao Džamala Hila u prvoj rundi.

Brazilac je na spektakularan način došao do prve odbrane titule, pošto je, praktično, na početku borbe večeri, nokautirao Hila.

Pereira je dobio udarac ispod pojasa, sudija Herb Din je želeo da reaguje, ali je Brazilac pokazao da nema potrebe, a onda za samo nekoliko sekundi poslao protivnika na pod.

Fantastičnu predstavu smo videli i u duelu Džastin Gejdži – Maks Holovej.

Vajt, prvi čovek UFC-a, oduševljeno je govorio na konferenciji za medije nakon borbi, a zazlog za takvo raspoloženje je Maks Holovej!

Holovej je pokazao Gejdžiju na centar oktagona, pozvao u otvorenu razmenu, a onda je u poslednjoj sekundi pete runde, strahovitim udarcem uspavao Gejdžija.

U ostalim borbama, Arman Carukijan je savladao Čarlsa Oliveiru odlukom sudija, Bo Nikal je pobedio Kodija Brandidža (sabmišn), Aldžamejn Sterling je savladao Kelvina Kejtara odlukom sudija.

image
VV inauguration
banner