Sport

Rojević: Ne idemo Špancima na crtu sa belom zastavom

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije, Boris Rojević, izjavio je da će njegov tim da pruži maksimum na mečevima protiv Španije u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo, koje će biti održano u januaru 2025. godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj
Rojević: Ne idemo Špancima na crtu sa belom zastavom© Rukometani savez Srbije/Pawel Bejnarowicz

Prvi meč baraža za plasman na SP između Španije i Srbije biće odigran osmog maja u Lalinu od 21 čas, dok je revanš na programu četiri dana kasnije u Novom Sadu od 17 sati.

Reprezentativci Srbije će se okupiti trećeg maja u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, a ekipa će u nedelju otputovati u Porto gde će da odradi završne pripreme.

Rojević je izjavio da je svestan kvaliteta protivnika, kao i problema sa mnogobrojnim povredama rukometaša Srbije, koje su uticale na sastav njegovog tima.

"Igramo sa reprezentacijom koja je svetski i evropski šampion, od poslednja četiri šampionata Evrope dva su osvojili i to dovoljno govori o kvalitetu Španije. Najteži mogući protivnik, uz sve probleme sa kojima se suočavamo 'u svom dvorištu'. Već sada znamo da mnogi važni igrači neće moći da nam pomognu, usled povreda nećemo moći da računamo na kapitena Mijajla Marsenića, Nemanju ilića, Marka Milosavljevića, Nikolu Zečevića, Vukašina Vorkapića, Dodića, Milića i tako dalje", rekao je Rojević, prenosi zvanični sajt RSS.

"Nažalost, spisak je dugačak i to su veliki problemi s obzirom na bazu igrača koju imamo, ali s druge strane, okupićemo neke mlade momke koji predstavljaju budućnost. Ušli smo u proces podmlađivanja i stvaranja tima za naredne četiri godine, te će oni dobiti priliku da steknu vredno iskustvo protiv jedne od tri najbolje selekcije na svetu", dodao je selektor Srbije.

Rojević je istakao da će od svakog igrača očekivati pozitivan stav, želju, hrabrost i stopostotnu motivaciju.

"Ne idemo na crtu Špancima sa belom zastavom, borićemo se svih 60 minuta i pružiti 100 odsto svojih mogućnosti. Svesni smo svih mana i vrlina, ali od onih koji budu na terenu očekujem da se bespogovorno bore, jer oni će biti ono najbolje što Srbija trenutno ima na raspolaganju. Biće to i dobra prilika za dokazivanje onima koji do sada nisu imali značajniju ulogu u reprezentaciji, a ovaj dvomeč daće nam i mnoge odgovore za budućnost. U Poljskoj smo odradili odličnu proveru, primorani smo da se prilagodimo trenutnoj situaciji i da u jako kratkom roku izvučemo maksimum", zaključio je Rojević.

image