Sport

Odluka o prvom finalisti Lige šampiona pada u Parizu, Borusija čuva gol prednosti iz Dortmunda

Fudbaleri Pari Sen Žermena i Borusije igraju revanš meč polufinala Lige šampiona (21.00), a nemački tim na "Park prinčeva" donosi gol prednosti iz Dortmunda. Tok meča možete pratiti uživo na našem portalu
Odluka o prvom finalisti Lige šampiona pada u Parizu, Borusija čuva gol prednosti iz DortmundaGetty © Catherine Steenkeste

Posle utakmice u Parizu biće poznato ime prvog finaliste ovogodišnje Lige šampiona.

Borusija na "Park prinčeva" nosi gol prednosti iz prvog meča, dok se Parižani nadaju da mogu da ponove uspeh iz 2020. godine, kada su jedini put u istoriji igrali utakmicu za "ušati" trofej.

Dortmund je bio bolji rival u prvoj utakmici i zasluženo je odneo pobedu, mada je šanse za golove bilo na obe strane.

Nemački tim je tako obezbedio sebi plasman u elitno takmičenje i naredne sezone, pošto je zaslugom ekipe Edina Terzića Nemačka dobila i petog predstavnika u Ligi šampiona.

Pari Sen Žermen je obezbedio titulu nacionalnog šampiona, 12. u klupskoj istoriji, ali apetiti "svetaca" odvano su prerasli teritoriju Francuske.

Bogati vlasnik PSŽ-a Naser El Kelaifi sanja trofej u Ligi šampiona, a biće ovo verovatno poslednja prilika za Kilijana Mbapea da osvoji evropsku titulu sa klubom iz prestonice, pošto se, po svemu sudeći, na kraju sezone seli u Real.

Domaćin revanša važi za favorita, ali je Dortmund nekoliko puta u istoriji pokazao da se ne plaši velikih ekipa, pa želi da se nađe u finalu prvi put od 2013. godine, kada su "milioneri" poraženi od Bajerna u velikom finalu.

Za razliku od Parižana, Borusija u svojim vitrinama ima jedan trofej Lige šampiona, osvojen 1997. godine protiv Juventusa.

Revanš meč drugog polufinalnog duela igra se u sredu, kada će Bajern gostovati na "Bernabeu" kod ekipe Reala.

Tok mečeva i kretanje rezultata sa utakmica Lige šampiona možete pratiti uživo na našem portalu.

image