Sport

Luis Enrike o Mbapeovoj budućnosti: Čekamo da se "gospodin" oglasi

Trener Pari Sen Žermena Luis Enrike kaže da svi u klubu čekaju odluku Kilijana Mbapea gde će da nastavi igračku karijeru
Luis Enrike o Mbapeovoj budućnosti: Čekamo da se "gospodin" oglasiGetty © Jose Breton/Pics Action/NurPhoto

Mbape ima ugovor sa šampionom Francuske do kraja sezone, a već nekoliko puta je odbio da produži saradnju.

Iako još nije saopštio gde će nastaviti karijeru, mesecima mediji pišu da je najbolji francuski fudbaler od leta fudbaler madridskog Reala. 

"Da li će Mbape ostati u klubu? Svi čekamo da se 'gospodin' Kilijan Mbape oglasi. Onda će sve strane da daju svoja mišljenja. Ja moram da ostanem miran dok svi ne kažu svoje mišljenje. Kao da smo u sudnici, a ja sam samo jedan od svedoka, koji čeka saslušanje", rekao je Enrike za "Movistar".

PSŽ je izborio plasman u polufinale Lige šampiona, pošto je u gostima savladao Barselonu rezultatom 4:1 u revanšu duelu četvrtfinala, a Mbape je postigao dva gola.

"Sveci" su se domogli polufinala, iako su u prvoj utakmici svom terenu poraženi sa 3:2.

"Veoma sam ponosan. Primili smo gol, ali smo psihički ostali netaknuti. Nastavili smo da igramo, da napadamo. Crveni karton Ronalda Arauha je bio važan faktor. Međutim, pobedili bismo i da je on ostao u igri. Uradili smo sve što smo mogli da budemo bolji od Barselone. Moji igrači su pokazali mnogo karaktera, mnogo entuzijazma i mnogo želje", naveo je Enrike.

PSŽ će u polufinalu LŠ igrati protiv Borusije iz Dortmunda.

image