Srbija i Balkan

Beogradske elektrane primile pretnje: "Da vam opet dođu vehabije iz Novog Pazara"

Jedna osoba je tvrdila da je hakovala račun preduzeća i pozivala je na teroristički napad rečima "da vam opet dođu vehabije iz Novog Pazara sa strelama", saopšteno je iz ovog preduzeća
Beogradske elektrane primile pretnje: "Da vam opet dođu vehabije iz Novog Pazara"Getty © stock photo/Petar Jovanovic

Javno komunalno preduzeće "Beogradske elektrane" saopštilo je da se zahvaljuje MUP-u Srbije i Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal koji su u najkraćem mogućem roku reagovali nakon pretnji upućenih preduzeću preko društvene mreže instagram.

Jedna osoba je tvrdila da je hakovala račun preduzeća i pozivala je na teroristički napad rečima "da vam opet dođu vehabije iz Novog Pazara sa strelama", saopšteno je iz ovog preduzeća.

Iz JKP "Beogradske elektrane" podsećaju da su preduzeće od energetskog značaja i da je svaki vid ugrožavanja sigurnosti preduzeća pretnja i za svakog građanina glavnog grada.

"Nijedan problem ili lično nezadovoljstvo se ne rešava pozivom na terorizam, nasilje ili pretnjama. Veoma je važno da se svaki građanin, kao i svi zaposleni u preduzeću osećaju bezbedno i od velikog značaja je pravovremena reakcija nadležnih u ovakvim situacijama. Još jednom hvala svim institucijama koje su učestvovale u rešavanju slučaja", navodi se u saopštenju JKP "Beogradske elektrane".

image