Srbija i Balkan

Apokaliptični prizori u Crnoj Gori: Reka Komarnica nosi mostove, meštani odsečeni od sveta (VIDEO)

Kako je kazao predsednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić i dalje je ugroženo oko trideset meštana
Apokaliptični prizori u Crnoj Gori: Reka Komarnica nosi mostove, meštani odsečeni od sveta (VIDEO)Getty © NurPhoto/NurPhoto

Obilne padavine napravile su ogromne probleme u opštini Šavnik. Odneti su putevi, potopljene kuće i ribnjaci.

Nakon prestanka padavina reka se vratila u korito, ali je vodena stihija skoro sve uništila, a sada su pokrenuta i velika klizišta, navode stanovnici sela.

Istoimena reka je u petak odnela dva mosta u selu, pomoćne objekte, promenila tok, poplavila ribnjak, imanja, a četrdesetak meštana i turista, ostali su odsečeni u gornjem delu sela, u zaseoku Kozarica.

Kako je kazao Radiju Crne Gore predsednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić i dalje je ugroženo oko trideset meštana.

"Namera je da se turisti evakuišu, da osposobimo konekciju i preko vode ih prevedemo. Nije to trajno rešenje, već samo da se izvrši evakuacija turista, jer oni od petka čekaju da se oslobode i pređu na drugu stranu obale. Očekujem da ćemo uspeti danas to da završimo", kazao je Jakić.

Spasilačku akciju sprovode opštinske službe bez pomoći države, tvrdi Jakić. Napominje i da čine sve što je u njihovoj moći kako bi se izborili sa nedaćom.

Nevreme je napravilo materijalnu štetu i domaćinstvima. Voda je prodrla u brojne objekte, uništila ribnjake, imanja i zasade poljoprivrednih proizvođača.

Nada se Jakić da će narednih dana rešiti putnu infrastrukturu, nakon čega će sagledati situaciju i preduzimati dalje aktivnosti.

image