Srbija i Balkan

"Deveti krug pakla" na izborima u Šavniku

Na biračkom mestu u Kruševicama član biračkog odbora N.K. uništio je 48 glasačkih listića, nakon čega je glasanje prekinuto
"Deveti krug pakla" na izborima u Šavnikuwww.globallookpress.com © Lian Guohui

Na dva biračka mesta u Šavniku danas se deveti put održava glasanje na lokalnim izborima.

Na oba biračka mesta prekinuto je glasanje, jer članovi biračkih odbora iz koalicije "Za budućnost Šavnika" nisu dozvolili glasanje osobama za koja smatraju da nisu iz tog grada. Pravo glasa na ova dva biračka mesta ima 541 birač, prenosi "RTCG".

Na biračkom mestu Kruševice prekinuto je glasanje, jer član biračkog odbora iz koalicije "Za budućnost Šavnika" Novica Knežević, nije dozvolio da glasa osoba za koju smatra da nije stanovnik Šavnika, a potom je uništio svaki glasački listić.

U Opštinskom odboru Demokratske partije socijalista (DPS) navode da su i danas članovi biračkih odbora iz redova Demokratskoh fronta (DF), uz svesrdnu podršku i navijanje za destrukciju od strane Demokrata, sprečili okončanje izbornog procesa u ovoj opštini.

Policija u Šavniku podnela je krivične prijave protiv članova izborne komisije u Šavniku M.I. (30) i N.K. (45) zbog pet krivičnih dela.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, Osnovno državno tužilaštvo (ODT) je podnelo krivična prijava u Pljevljima protiv M.I., člana izborne komisije na biračkom mestu broj 1 u Šavniku, koji je onemogućio jednom građaninu da ostvari biračko pravo i potom uništio 16 glasačkih listića, preneo je RTCG.

"Njemu se na teret stavljaju tri krivična dela, povrede prava glasanja, sprečavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumenta o glasanju", ističe se u saopštenju.

Na biračkom mestu broj 14 u Kruševicama član biračkog odbora N.K. uništio je 48 glasačkih listića, nakon čega je glasanje prekinuto.

image