Srbija i Balkan

Vučić: Nova snaga za Valjevo, otvorena nemačka fabrika

Predsednik Srbije prisustvovao je otvaranju fabrike za proizvodnju vaga "Bicerba" u Valjevu i naveo da u naredna dva meseca u taj grad stiže još jedna nemačka kompanija
Vučić: Nova snaga za Valjevo, otvorena nemačka fabrika© FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Fabrika nemačke kompanije Bicerba, koja je otvorena danas u Valjevu, dodatno će industrijalizovati taj grad, koji će uskoro dobiti i brzu saobraćajnicu do Lajkovca, ali i opštu bolnicu u čiju će izgradnju biti uloženo oko 90 miliona evra, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao otvaranju.

"'Bicerba' je donela radost u Srbiju i beskrajno smo zahvalni članovima porodice Kraut i zaposlenima koji su vredno radili na projektu. Ovo je jedna od velikih stvari za Valjevo, ceo kolubarski okrug, pa i centralnu Srbiju. Ovo nije samo posao gde će biti više od 350 ljudi zaposleno već je ovo mesto zbog koga će Valjevo imati veće mogućnosti da ulaže u infrastrukturu", rekao je Vučić.

Vučić je tokom obilaska fabrike i razgovora sa radnicima rekao da će radnici imati platu od 1.100 evra i dobre uslove rada i najavio da će se za manje od godinu dana od Beograda do Valjeva putovati za maksimalno 55 minuta, kao i da je u toku idejni projekat za gradnju opšte bolnice u tom mestu. 

"Srbija veruje u porodični biznis, 'Bicerbu', i ponosna je što će odavde izaći najbolje vage na svetu. Nemačko znanje i pamet, uz srpsko znanje i pamet u centru Srbije", poručio je predsednik dodajući da nemačke kompanije u zemlji trenutno zapošljavaju oko 80.000 ljudi.

Ambasadorka Nemačke Anke Konrad navela je da se otvaranje ovakve fabrike uklapa u zelenu agendu, koja je u osnovi bilateralnih odnosa dve zemlje.

"'Bicerba' doprinosi razvoju centralne Srbije i biće važan faktor u regionu. Radujem se nastavku saradnje sa vama, gospodine predsedniče, kao i sa Vladom Srbije, kako bi se nastavio razvoj Srbije i Srbija ispunila preduslove za ulazak u EU", navela je Konrad.

Vučić je komentarisao i lošu situaciju u "Krušiku" i rekao da ta fabrika nikad neće biti uništena.

image