Srbija i Balkan

Vremenska prognoza: Jutro u minusu, uveče moguća ledena kiša

Kiša u centralnim krajevima i sneg u višim predelima očekuju se u ponedeljak tokom popodneva i noći
Vremenska prognoza: Jutro u minusu, uveče moguća ledena kiša© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Prvi dan radne nedelje osvanuće, prema prognozi Republičkog hidro-meteorološkog zavoda (RHMZ) pretežno vedar i hladan, sa slabim i umerenim mrazom. U planinskim predelima istočne Srbije očekuje se oblačno vreme uz provejavanje slabog snega.

Tokom dana umereno oblačno, suvo i malo toplije sa sunčanim intervalima. Jutarnja temperatura biće od minus osam do nula stepeni, najviša dnevna od četiri do 11 stepeni celzijusa.

Posle podne i krajem dana na severu i zapadu, a tokom noći i u centralnim krajevima postepeno naoblačenje koje će mestimično usloviti kišu, a u brdsko-planinskim predelima sneg. Lokalno se očekuje pojava ledene kiše.

Kiša i sneg, koji će početi da padaju u noći između ponedeljka i utorka, očekuju se prema prognozi RHMZ-a, i u utorak tokom dana. Lokalno je moguća i poledica ili pojava kiše koja se ledi pri tlu i to na zapadu i jugozapadu, u centralnoj Srbiji i Timočkoj Krajini.

Vetar umeren i jak, pre podne južni i jugoistočni, a posle podne i uveče severozapadni, sa udarima koji mogu imati i olujnu jačinu. Najniža temperatura biće od -3 do 6 stepeni, najviša od 4 do 9 stepeni Celzijusa. 

Razvedravanje se očekuje u sredu popodne za kada je RMHZ prognozirao suvo vreme sa jutarnjom temperaturom od 0 do 4 stepena, i najvišom dnevnom od četiri do sedam stepeni.

Dnevne temperature biće nešto više i u četvrtak kada se očekuje da dostignu maksimalno osam do 11 stepeni Celzijusa tokom dana. 

image