Svet

Sneg i jak vetar stvorili probleme u Moldaviji i Rumuniji: Putevi zatvoreni, 69 naselja bez struje

Jedan vozač izgubio je život u Moldaviji kada je vozilo kojim je upravljao sletelo sa puta i udarilo u drvo, a dve osobe stradale su na bugarskim putevima
Sneg i jak vetar stvorili probleme u Moldaviji i Rumuniji: Putevi zatvoreni, 69 naselja bez struje© Kirill Bakanov/Twitter

Obilne snežne padavine i mećava u Rumuniji, Bugarskoj i Moldaviji sa sobom su odnele tri života. Mnogi putevi ostali su zatvoreni za saobraćaj, a veliki broj naselja ostao je bez električne energije, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Jedan muškarac poginuo je danas u Moldaviji kada je njegovo vozilo sletelo sa puta i udarilo u drvo, navodi se u saopštenju tamošnje policije, dodajući da je do podneva prijavljeno šest saobraćajnih nezgoda.

Bugarska je danas proglasila vanredno stanje u većem delu zemlje, a jak sneg i mećava doveli su i do nestanka struje u pojedinim delovima, uglavnom na severoistoku Bugarske. Reč je o oko 1.000 domaćinstava, rekao je premijer Nikolaj Denkov.

Dve osobe su poginule u saobraćajnim nesrećama zbog velikog snega i jakog vetra, a pojedini putevi su zatvoreni.

U susednoj Rumuniji hitna meteorološka upozorenja su izdata u istočnim okruzima Konstanca, Tulčea, Galati i Braila, gde se predviđa da će vetrovi dostići brzinu i do 100 kilometara na čas, saopštila je Nacionalna meteorološka uprava, prenose agencije.

Hitne službe su navele da su nacionalni i lokalni putevi u sva četiri okruga danas zatvorena.

Saopšteno je da su u okruzima Konstanca i Braila barem 69 naselja ostala bez napajanja električnom energijom.

image