Srbija i Balkan

Ministar odbrane: Vojska spremna da zaštiti Srbe na KiM

Srbija neće dozvoliti nove zločinačke akcije poput "Bljeska", "Oluje" ili pogroma iz 2004. godine, poručio Vučević
Ministar odbrane: Vojska spremna da zaštiti Srbe na KiM© FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA/ bg

Bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji je izazovna, a do napetosti je došlo isključivo jednostranim odlukama Prištine, rekao je ministar odbrane Srbije Miloš Vučević u razgovoru za "Srpski telegraf".

"Mi pažljivo pratimo situaciju  jer želimo da održimo mir i stabilnost, iako razumemo kako se oseća naš narod koji živi na KiM i koliko mu je teško", naveo je ministar.

On je istakao da Srbija neće dozvoliti nove zločinačke akcije poput "Bljeska", "Oluje" ili pogroma iz 2004. godine.

"Mi smo uvek pokazivali da smo za nastavak dijaloga i rešavanje svih otvorenih pitanja za stolom i nastavićemo da insistiramo na smirivanju napetosti i tenzija i racionalnom pristupu rešavanju problema", poručio je Vučević.

Ministar odbrane je dodao da je Vojska Srbije sposobna i spremna da odgovori na svaki zadatak i svaku naredbu kako bi odbranila suverenitet i teritorijalni integritet zemlje, štiteći svoje građane i vodeći  računa o bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji.

"Naravno da niko ne želi sukobe, ni ratove, ali Srbija je ozbiljna država i preduzima sve korake da može da odgovori na svaki izazov i potencijalni problem", zaključio je on.

image