Srbija i Balkan

Vrlo dobro: Ministru odbrane u Nikincima prikazani novo naoružanje i vojna oprema (FOTO)

Rezimirajući godinu za nama, ministar Vučević je nakon današnjeg prikaza istakao da je Vojska Srbije iz dana u dan sve jača, saopštilo je Ministarstvo odbrane
Vrlo dobro: Ministru odbrane u Nikincima prikazani novo naoružanje i vojna oprema (FOTO)© FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas u Centru za ispitivanje NVO "Nikinci" prikazu sredstava naoružanja i vojne opreme koja su u završnoj fazi ispitivanja radi uvođenja u naoružanje Vojske Srbije.

Rezimirajući godinu za nama, ministar Vučević je, nakon današnjeg prikaza, istakao da je Vojska Srbije iz dana u dan sve jača, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"I danas smo imali ispitivanje i prikaz dela naoružanja i vojne opreme koje ulaze u Vojsku Srbije i koje Vojska Srbije zadužuje. I danas, Vojska Srbije je jača nego što je to bila juče, a u toku cele godine smo u kontinuitetu radili na tome da odbrambene snage države Srbije budu na takvom nivou da potpuno zaštite sve građane Srbije i, pre svega, očuvaju teritorijalni integritet naše države", naglasio je Vučević.

Govoreći o današnjem prikazu, ministar Vučević je ukazao na značaj domaće pameti za bezbednost naše države i svih njenih građana.

"Danas ste mogli da vidite i tri modela novih snajperskih pušaka koje se proizvode u 'Zastava oružju' u Kragujevcu i top 30mm koji isto pravi 'Zastava oružje' što malo koja država u svetu ima. Mogli smo da vidimo i modernizovano Borbeno vozilo pešadije sa novom daljinski upravljanom borbenom stanicom i novo borbeno oklopno vozilo sa novim nišanskim spravama koje upravo ulaze u jedinice Vojske Srbije", rekao je Vučević.

"Videli smo i naše 'kiler' dronove, koje su proizvele naše ruke i naša pamet i mnogo toga novog da bi država Srbija bila bezbednija i sigurnija i da bi svima poslali jasnu poruku da Srbija nije laka meta i da sklone poglede i ruke sa nas", dodao je Vučević.

Današnjem prikazu u "Nikincima" prisustvovali su šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, načelnik Uprave za razvoj i opremanje Generalštaba brigadni general Milan Popović, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije brigadni general Slavko Rakić, direktor Vojnotehničkog instituta pukovnik Aleksandar Kari, kao i predstavnici fabrika Odbrambene industrije Srbije.

image