Srbija i Balkan

Dodik u Parizu s francuskim senatorima: Jasno ću reći da Srpska nije za pristupanje NATO-u

Predsednik Republike Srpske informisaće francuske državnike pre svega o tome zašto se srpski entitet u BiH protivi članstvu u Severnoatlantskoj alijansi
Dodik u Parizu s francuskim senatorima: Jasno ću reći da Srpska nije za pristupanje NATO-u© Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nastavlja danas posetu Francuskoj, gde će se u Parizu sastati sa članovima francuskog Senata i savetnikom predsednika Francuske.

Dodik je rekao da će informisati članove francuskog Senata o situaciji u BiH i pritiscima na Republiku Srpsku i njeno rukovodstvo i jasno reći da Srpska nije za pristupanje NATO-u, a informisaće ih i o odlukama lažnog visokog predstavnika Kristijana Šmita koje su ugrozile put BiH ka EU.

Prvi čovek Srpske je najavio da će razgovarati i s jednim od savetnika predsednika Francuske o tome kako da BiH nastavi put ka EU, što Republika Srpska podržava.

Dodik je naveo da će reći da Republika Srpska nije za pristupanje NATO-u zbog internih razloga koji nemaju nikakve veze s globalnim procesima.

"NATO je bombardovao Srbe i u Republici Srpskoj i Srbiji i mi zbog toga ne mislimo da je moralno pristupiti savezu koji je to činio protiv Srba", objasnio je Dodik za RTRS.

Tokom posete Parizu Dodik će razgovarati i s predstavnicima srpske dijaspore u Francuskoj, ali i s brojnim predstavnicima javnog, političkog, kulturnog i ekonomskog života Francuske.

image
VV inauguration
banner