Srbija i Balkan

U četvrtak hitna sednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

Na dnevnom redu je jedna tačka – "Razmatranje aktuelne političke situacije u institucijama BiH – ustavna zakonodavna uloga Parlamentarne skupštine u skladu sa Ustavom"
U četvrtak hitna sednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiHGetty © Elman Omic/Anadolu

Predsedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović zakazao je za četvrtak, 18. aprila, hitnu sednicu ovog doma na kojoj bi se razmatrala aktuelna politička situacija u institucijama BiH.

Na dnevnom redu je jedna tačka – "Razmatranje aktuelne političke situacije u institucijama BiH – ustavna zakonodavna uloga Parlamentarne skupštine u skladu sa Ustavom", objavljeno je na veb strani parlamenta BiH.

Predlagači ove tačke su poslanici SNSD-a i Srpskog kluba.

Klub poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputio je predsedavajućem Predstavničkog doma Nebojši Radmanoviću zahtev za održavanje hitne sednice ovog doma, navela je šef Kluba poslanika SNSD-a Sanja Vulić.

Klub poslanika SNSD-a zatražio je da tačka dnevnog reda bude "Razmatranje aktuelne političke situacije u institucijama BiH – ustavna zakonodavna uloga Parlamentarne skupštine u skladu sa članom 4 a) Ustava".

Vulićeva je izrazila očekivanje da će sednica biti održana naredne sedmice, ali o datumu nije mogla govoriti.

"Prema Poslovniku, o opravdanosti i hitnosti sednice odlučuje predsedavajući ovog doma. Unapred govoriti o materijalu i ishodu sednice, bilo bi neodgovorno. Razgovaraćemo o detaljima na samoj posebnoj sednici", istakla je Vulićeva.

Pravnik i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milan Petković rekao je da bi do kraja naredne sedmice trebalo da bude održana posebna sednica ovog doma na kojoj bi trebalo da bude razmatran zahtev srpskih poslanika za poništavanje izmena Izbornog zakona koje je nametnuo Kristijan Šmit.

image