Srbija i Balkan

Nastavlja se potraga za telom male Danke: Policija pregleda deponije i rezervoare sa vodom

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju
Nastavlja se potraga za telom male Danke: Policija pregleda deponije i rezervoare sa vodom© TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Potraga za telom dvogodišnje Danke Ilić iz Bora se nastavlja. Policija pretražuje širi atar sela Zlot, na potezu ka mestu Sumrakovac, a u potragu se uključilo i 50 pripadnika Žandarmerije.

Na tom potezu se pregleda nekoliko deponija, a policija pregleda i rezervoare sa vodom kojih ima mnogo u tom kraju, jer su osumnjičeni za ubistvo devojčice radili u Javnom komunalnom preduzeću "Vodovod".

MUP podseća da je u potrazi za nestalom devojčicom do sada učestvovalo više stotina pripadnika, koji su intenzivno radili na detaljnoj pretrazi šireg i užeg područja u ovom delu Borskog okruga.

S obzirom na to da je reč o velikom terenu, ima mnogo mesta na kojima bi telo devojčice moglo da bude, a u selu Zlot pretražena je i okolina kuće D. D., koji je jedan od osumnjičenih za ubistvo.

U ponedeljak je pretraživan drugi deo Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, obišla prvih 3,5 kilometara. Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju.

Nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo, i oni su sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje.

Reč je o radnicima "Vodovoda", kojima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično delo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio ćutanjem.

Uhapšeni su otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se telo premesti na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog je preminuo u Policijskoj upravi u Boru, dok je ocu osumnjičenog određen pritvor do 30 dana.

U međuvremenu je direktor JP "Vodovod" u Boru podneo ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

image