Srbija i Balkan

Dodik: Situacija će se dramatično promeniti posle 2. maja, rezolucijom guraju BiH ka mirnom razlazu

Mi ne želimo da sa Bošnjacima delimo vazduh, a kamoli druge vrednosti, poručio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik iz Sankt Peterburga
Dodik: Situacija će se dramatično promeniti posle 2. maja, rezolucijom guraju BiH ka mirnom razlazuGetty © Samir Jordamovic/Anadolu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za RTRS da srpski narod nikada neće pristati na narativ političkog Sarajeva i dela međunarodne zajednice o navodnom genocidu u Srebrenici, ističući da je guranje rezolucije o Srebrenici u Generalnu skupštinu UN, guranje BiH ka mirnom razlazu.

"Gnusna je laž da će rezolucija pospešiti pomirenje. To je izmišljotina koja pokazuje propagandnu nameru i ništa drugo. Mi samo tražimo da se poštuje slovo Dejtona i slovo Ustava", kaže Dodik.

Istakao je da Srpska ne želi da prihvati njihovo stalno kršenje propisa.

"Situacija će se dramatično promeniti posle 2. maja. Hteli mi to ili ne. U našim međusobnim odnosima to će biti Kineski zid. Mi ne želimo da sa Bošnjacima delimo vazduh, a kamoli druge vrednosti. Da vi čitavom jednom narodu gurate etiketu genocidnog naroda, a svesni ste da to nije postojalo, tačnije da se to tako nije desilo", naveo je Dodik iz Sankt Peterburga.

Naime, u Sankt Peterburgu danas počinje 12. Međunarodni sastanak visokih zvaničnika odgovornih za bezbednosna pitanja, na kojem će učestvovati i bivši ministar unutrašnjih poslova i nekadašnji šef BIA Aleksandar Vulin.

image
VV inauguration
banner