Srbija i Balkan

Vulin poručuje iz Sankt Peterbuga: Belorusija podržava teritorijalni integritet Srbije

Nekadašnju šef BIA prisustvuje 12. Međunarodnom sastanku visokih zvaničnika odgovornih za bezbednosna pitanja u Ruskoj Federaciji, na lični poziv Sekretara Saveta bezbednosti Rusije Nikolaja Patruševa
Vulin poručuje iz Sankt Peterbuga: Belorusija podržava teritorijalni integritet SrbijeGetty © Sefa Karacan/Anadolu Agency/

Aleksandar Vulin se tokom sastanka sa zamenikom državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije Pavelom Nikolajevičem Muravejkom u Sankt Peterburgu zahvalio na principijelnom stavu Belorusije u pitanju nepriznavanja takozvanog Kosova.

Vulin, koji prisustvuje 12. Međunarodnom sastanku visokih zvaničnika odgovornih za bezbednosna pitanja, je nakon razgovora saopštio da Belorusija čvrsto podržava teritorijalni integritet i pozicije Srbije.

On je naveo da je Muravejka detaljno upoznao sa rezolucijom o Srebrenici koju Generalna skupština Ujedinjenih nacija planira da usvoji na predlog Nemačke koja je, kako je rekao, počinila najveći genocid u istoriji čovečanstva.

U saopštenju se dodaje da su se sagovornici saglasili da postoji dodatni prostor za unapređenje saradnje Srbije i Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB).

image
VV inauguration
banner