Srbija i Balkan

Vučić čestitao novoj Vladi Srbije: Borite se snažnije nego ikada za svoju zemlju i svoj narod

Predsednik veruje da će vlada umeti da zadrži kurs nezavisne, suverene, ozbiljne i odgovorne Srbije koja štiti svoje državne i nacionalne interese
Vučić čestitao novoj Vladi Srbije: Borite se snažnije nego ikada za svoju zemlju i svoj narod© Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je na izboru ministrima u novoj Vladi Srbije i od njih zatražio da se bore snažnije nego ikada za svoju zemlju i svoj narod.

"Pred nama su veliki i teški zadaci i zato je važno da imamo srpsku vladu koja će zastupati srpske interese", napisao je Vučić na Instagramu.

Dodao je da veruje da će vlada umeti da zadrži kurs Srbije koja je nezavisna, suverena, ozbiljna i odgovorna zemlja, koja štiti svoje državne i nacionalne interese.

Za novu Vladu Srbije koju će predvoditi premijer Miloš Vučević glasalo je 152 od 213 prisutnih poslanika, 61 je bio protiv.

Nova Vlada Srbije imaće 31 člana, od čega pet ministara bez portfelja.

Ana Brnabić: Borite se svaki dan kao da od toga zavisi sudbina Srbije

Predsednica parlamenta Ana Brnabić čestitala je svom nasledniku na mestu premijera, kao i novoj Vladi Srbije i poželela im "svu sreću i sve najbolje u njihovom radu".

"Borite se svaki dan kao da baš od tog dana zavisi sudbina Srbije, borite se za svaki projekat kao da baš od tog projekta zavisi ceo naš uspeh, razgovarajte sa građanima jer radimo za njih i zbog njih", napisala je Brnabićeva na Iksu.

Onima koji su, tokom ceremonije polaganja zakletve, pokazali nepoštovanje prema instituciji Narodne skupštine, predsednika Republike Srbije, time i prema svim građanima Srbije, poručila je da se tako ne stiče poverenje građana – "uvek i zauvek" prvo ide pokazivanje poštovanja prema svojoj zemlji, a daleko iza toga partijska pripadnost i političke razlike.

Mandić čestitao Vučeviću: Ne sumnjam da ćete razvijati najbolje odnose s regionom

Novom premijeru Srbije Milošu Vučeviću čestitao je i predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić izbor na mesto predsednika Vlade Republike Srbije.

"Nemam sumnje da ćete vi i vlada na čijem ste čelu dati svoj potpuni doprinos daljem ekonomskom i društvenom razvoju Republike Srbije, kao i da ćete raditi na izgradnji najboljih odnosa sa zemljama u regionu", istakao je Mandić na Iksu.

Poručio je da će u njemu uvek imati iskrenu i bratsku podršku.

"Još jednom, koristim ovu priliku da čestitam vama i svim članovima nove vlade. Želim vam srećan i uspešan rad!", zaključio je Mandić.

image