Srbija i Balkan

Stevandić: Dok u Evropi spaljuju Kuran, Dodik prisustvuje otvaranju džamije

U Banjaluci je otvorena obnovljena džamija Arnaudija, za čiju rekonstrukciju je izdvojeno gotovo tri miliona evra
Stevandić: Dok u Evropi spaljuju Kuran, Dodik prisustvuje otvaranju džamije© TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/ bg

Da su u EU licemerni kada drže lekcije o suživotu a pritom guraju rezoluciju o Srebrenici, dok u najrazvijenijim evropskim zemljama javno spaljuju Kuran, smatra predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.

"Dok u najrazvijenijim evropskim zemljama javno spaljuju svetu muslimansku knjigu Kuran, predsednik Srpske Milorad Dodik prisustvuje otvaranju džamije u Banjaluci. Ali nema to ko da dobro vidi i čuje pa nam iz EU i dalje drže lekcije o suživotu i guraju rezoluciju o Srebrenici. Licemerno", napisao je Stevandić na Iksu.

Podsetimo, u Banjaluci je otvorena obnovljena džamija Arnaudija, za čiju rekonstrukciju je izdvojeno gotovo tri miliona evra, a prisustvovalo je najviše rukovodstvo Republike Srpske, kao i zvanice iz Turske.

Svako ima pravo da bude svoj na svome. Može da bude drugačiji, pripadnik, jednog, drugog ili trećeg naroda, ali ono što zajedno moramo da gradimo jeste mir na ovim prostorima, rekao je tom prilikom predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, na otvaranju obnovljene džamije Arnaudije u Banjaluci, uz isticanje da je sve ono što se desilo pre 30 godina bila greška i skrnavljenje, misleći na rušenje džamija.

image