Srbija i Balkan

Dodik i Vučić na ručku sa patrijarhom i episkopima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je najavio da će danas primiti patrijarha Porfirija u Predsedništvu Srbije i da će imati prilike da razgovaraju o tome što srpskom poglavaru nije dozvoljen ulaz na KiM
Dodik i Vučić na ručku sa patrijarhom i episkopima© Председништво Србије

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastali su se danas sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim Porfirijem i episkopima Srpske pravoslavne crkve.

Sastanak u formi radnog ručka održan je u Beogradu, a pre ručka održana je molitva.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je juče najavio da će danas primiti patrijarha Porfirija u Predsedništvu Srbije i da će imati prilike da razgovaraju o tome što srpskom poglavaru nije dozvoljen ulaz na KiM.

"To što patrijarhu nisu dozvolili ulaz, to je valjda dokaz kako oni poštuju ljudska prava i baš ih kvalifikuje da se kandiduju za Savet Evrope. Primiću patrijarha i vladike u Predsedništvu Srbije, pa ćemo imati više prilike da o tome razgovaramo", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se ranije danas sastao i sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. On je na Instagramu objavio da je ključna tema razgovora bila odnos Republike Srbije i Republike Srpske i reakcija celokupnog srpskog naroda na izglasavanje Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

On je istakao da će se Republika Srbija i Republika Srpska će se 23. maja ove godine, zajednički i jedinstveno, boriti za istinu, ponos i dostojanstvo srpskog naroda.

image