Srbija i Balkan

Pacoli o skandalu u Kataru: "Džaka na dresu nosio sveto ime, platiću mu kaznu"

Bivši predsednik takozvanog Kosova indirektno je potvrdio da se prezime sa majice Albanca odnosilo na vođu terorističke OVK Adema Jašarija
Pacoli o skandalu u Kataru: "Džaka na dresu nosio sveto ime, platiću mu kaznu"www.globallookpress.com © Agron Beqiri/ZUMAPRESS.com

Džabe se švajcarski igrač albanske nacionalnosti Granit Džaka pravdao tvrdeći da je natpis "Jašari" na njegovom dresu bio način da oda počast saigraču Ardanu Jašariju, kad je bivši predsednik takozvanog Kosova Bedžet Pacoli, svojim Fejsbuk statusom indirektno potvrdio ono što su svi znali - to jeste bila provokacija Srba.

Pacoli se osvrnuo na skandal sa utakmice Švajcarska - Srbija, i u svojoj objavi gotovo otvoreno rekao da je noseći sporno prezime Jašari na svojoj majici, Džaka zapravo počast odavao zloglasnom Ademu Jašariju, vođi terorističke OVK i ubici Srba.

"Ako ime Jašari zabrine FIFA-u ili svet, a Granit Džaka bude kažnjen jer je posle meča nosio ovo sveto ime, ja ću lično platiti tu kaznu, u ime albanskog naroda. To sam danas lično saopštio Granitu. Sada idemo dalje i želimo im sreću protiv Portugala", napisao je Pacoli.

FIFA je, izgleda poverovala u opravdanje fudbalera, inače Albanca sa KiM, pa tako ni dva dana nakon sporne utakmice nema nikakve najave da bi zbog ove provokacije mogao da snosi posledice.

Ova organizacija je, međutim, brzopotezno pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije, zbog zastave "Nema predaje" koja se našla u svlačionici "orlova" pred meč sa Brazilom na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Na nju se, naime, žalio ministar kulture, omladine i sporta tzv. Kosova Hajrulah Čeku, navodeći da je Svetsko prvenstvo iskorišćeno da se promovišu "ksenofobne, genocidne i poruke mržnje prema 'Kosovu".

Fudbalski savez takozvanog Kosova podneo je večeras još jednu žalbu.

Smetaju im navodne "teške uvrede od strane selektora reprezentacije Srbije" Dragana Stojkovića i "rasistički postupci srpskih navijača" na utakmici između Srbije i Švajcarske, istoj onoj na kojoj je Džaka nekažnjeno nosio dres sa spornim natpisom.

A Pacoli ovih dana, izgleda sve intenzivnije razmišlja da odustane od politike i da se oproba u fudbalu.

Naime, on se prethodnih dana u britanskim medijima navodio kao potencijalni kupac "Mančester Junajteda".

Bivšeg predsednika takozvanog Kosova, novinari su nedavno na meču Arsenala i Lestera pitali da li je zainteresovan za kupovinu ovog sportskog kluba, a on im je lakonski odgovorio: "U redu, pogledaću to".

Sadašnji vlasnici od novog kupca traže više od pet milijardi funti, ali Pacoliju to možda i nije preskupo budući da sa prijavljenom imovinom vrednom čak 743 miliona evra, on važi za najbogatijeg čoveka takozvanog Kosova.

Pacoli je prijavio nekretnine vredne 210 miliona evra, a samo jedna njegova kuća "košta" skoro 18 miliona evra, dok uz sve to ima i hotel čija je vrednost 42 miliona.

Bivši predsednik samoproglašene države uspeo je da zaradi i za avion i osam vozila, ali i akcije u različitim komercijalnim kompanijama. Pacoli, kako piše "Fudbal transfers", ima neto vrednost od milijardu evra, ali ima i mnogo moćnih i bogatih saradnika širom sveta.

image
VV inauguration
banner