Svet

Tviter blokirao nalog novinara koji je objavio snimke sa američke "dreg zabave za sve uzraste"

Ako 'dregfobija' znači da se protivim odraslom muškarcu obučenom u ženu koji izvodi sugestivne seksualne plesove i ponaša se izopačeno pred maloletnicima, možete me nazvati 'dregofobom', poručio je Tejlor Hensen
Tviter blokirao nalog novinara koji je objavio snimke sa američke "dreg zabave za sve uzraste"Getty © Santiago Felipe / Stringer

Tviter nalog američkog nezavisnog novinara Tejlora Hensena privremeno je suspendovan zbog objave snimaka sa božićne "dreg šou predstave za sve uzraste", na kojoj je bilo i dece. U kompaniji su naveli da je nalog suspendovan zbog "širenja govora mržnje".

Gostujući na "Foks televiziji" u emisiji koju vodi Taker Karlson, Hensen je rekao da je Tviter zahtevao da ukloni objavu.

"Kao odgovor na moje izveštavanje o najseksipilnijoj dreg predstavi za 'sve uzraste' koju sam ikada video, bio sam privremeno blokiran i dobio sam opciju da izbrišem svoj tvit ili ostanem blokiran. Neću da brišem svoj tvit, ostajem pri svojim izveštajima. Nisam prekršio uslove korišćenja Tvitera, samo sam izneo činjenice", naglasio je Hensen.

On je dodao da su neki novinari sve to negirali, iako se jasno vidi da su deca zaista bila tamo.

Na pitanje šta misli zašto to sve pokušava da se prikrije i zataška, Henson je rekao da se radi o igri narativa i pomenuo "dregofobiju".

"Ako 'dregfobija' znači da se protivim odraslom muškarcu obučenom u ženu koji izvodi seksualne plesove i ponaša se izopačeno pred maloletnicima, možete me nazvati 'dragfobom'", poručio je Henson.

Administraciji društvene mreže se, po svemu sudeći, nisu dopali snimci koje je Hensen objavio, a radi se o božićnoj "dreg šou predstavi za sve uzraste" u Ostinu u Teksasu, gde su učestvovali razgolićeni striperi, izvođači koji su simulirali seksualne odnose, uzimali napojnice od male dece i pitali ih "da li ste i dalje zbunjeni.

Pored toga, deo nastupa u kome je dreg kraljica izvodila dečju pesmu "Rudolf, irvas crvenog nosa" u seksualizovanoj verziji "Skrudolf, irvas crvenih bradavica" dok su istovremeno dvojica plesača kojima je krzno prekrivalo samo međunožje simulirali seks, pratio je snimak petorice muškaraca sa rogovima irvasa u donjem vešu koji leže zajedno u krevetu. 

image