Svet

Britanski poslanik tuži bivšeg ministra zdravlja zbog vakcina i antisemitizma

Endrju Bridžen traži 100.000 funti odštete od Meta Henkoka jer je bivši ministar na Tviteru njegove opaske o cepivu protiv kovida nazvao širenjem antisemitskih teorija zavere
Britanski poslanik tuži bivšeg ministra zdravlja zbog vakcina i antisemitizmawww.globallookpress.com © © Mark Thomas

Britanski poslanik Endrju Bridžen tužio je nekadašnjeg ministra zdravlja Velike Britanije Meta Henkoka i traži 100.000 funti odštete zbog uvreda izrečenih na njegov račun u debati na Tviteru oko vakcine protiv virusa korona.

Debata koja će, po svemu sudeći, imati sudski epilog, završila se Henkokovom optužbom na račun Bridžena da širi antisemitske teorije zavere. A sve je počelo zapažanjima britanskog poslanika na ovoj društvenoj mreži o vakcinaciji protiv kovida 19.

Ranije ovog meseca, kako prenosi britanski "Ekspres", Bridžen je pozvao bivšeg ministra Henkoka da plati ljudima koji traže kolektivnu odštetu za štetu koju im je napravila vakcina.

"Kao što mi je jedan kardiolog rekao, ovo je najveći zločin protiv čovečnosti još od Holokausta", napisao je Bridžen.

Henkok mu je odgovorio istog dana, osuđujući njegove reči.

"Užasne i opasne antisemitske, antivakserske i nenaučne teorije zavere koje širi poslanik britanskog parlamenta ovog jutra su nedopustive i nikako im nema mesta u našem društvu", napisao je bivši ministar.

Bridžen je uzvratio da njegov komentar nije bio rasistički ni antisemitski i odmah najavio da će se konsultovati sa svojim pravnim timom u vezi sa rečima koje mu je uputio Henkok.

Doduše, dao mu je tri dana da ukloni svoj tvit, ali kako Henkok to nije učinio, Bridžen se odlučio za tužbu.   

 

image