Svet

Francuski političar: BRIKS ekonomski moćniji od G7

Lider francuskog pokreta "Patriote" Florijan Filipo pozvao je sunarodnike da se oslobode sveta koji propada zbog EU i NATO-a
Francuski političar: BRIKS ekonomski moćniji od G7www.globallookpress.com © Aurelien Morissard via www.imago

Lider francuskog pokreta "Patriote" Florijan Filipo podelio je na svom Tviter nalogu da je prvi put u istoriji BRIKS postao ekonomski moćniji od G7.

"To je to! BRIKS ekonomski moćniji od G7! Trideset jedan i po odsto svetskog BDP-a naspram 30,7 posto i biće gore! A mi ostajemo vezani za stari svet koji propada zbog EU i NATO-a! Velika greška! Stop! Budimo slobodni i nesvrstani!", napisao je bivši evroposlanik.

Desnoorijentisan francuski političar poznat je po svojim kritikama upućenim na račun Zapada zbog antiruske politike i podrške kijevskom režimu, a pre svega zbog isporuka oružja Ukrajini.

Više puta se izjasnio za istupanje Francuske iz NATO-a imajući u vidu da brojni njegovi sunarodnici shvataju i prirodu sukoba u Ukrajini i činjenicu da je politika zemalja Evropske unije usmerena na služenje interesima Amerike.

"Izađimo iz NATO-a jer ti ludaci žele treći svetski rat", eksplicitan je bio Filipo.

Takođe, isticao je da se iza američke podrške ukrajinskom ratu krije plan uništavanja evropskih zemalja i pokušaj održavanja planetarane hegemonije dolara.

U poslednjim javnim istupima ocenio je i da su Amerikanci odgovorni za sabotažu Severnog toka.

image