Svet

Kina pozvala na hitno političko rešenje krize u Ukrajini

Treba da stvorimo uslove za pregovore, a ne da dolivamo ulje na vatru sukoba da bismo ga iskoristili, kao što to rade neke zemlje, poručio je stalni predstavnik Kine pri UN
Kina pozvala na hitno političko rešenje krize u Ukrajini© Tanjug/AP Photo/Libkos

Stalni predstavnik Kine pri UN Džang Jun izjavio je da je neophodno da se nađe političko rešenje za krizu u Ukrajini i dodao da je potrebno stvoriti uslove za početak razgovora, prenosi TASS.

"Izuzetno je važno da se odmah nađe političko rešenje za krizu. Ne postoji jednostavan odgovor na ovo složeno pitanje. Svako sveobuhvatno rešenje uvek počinje prvim korakom. Nastavak dijaloga i pregovora se ne može očekivati za mnoge, mnoge godine", rekao je Džang na sastanku Saveta bezbednosti UN.

Džang Jun je pozvao na hitno političko rešenje krize u Ukrajini.

"Treba da stvorimo uslove za pregovore, a ne da dolivamo ulje na vatru sukoba da bismo ga iskoristili, kao što to rade neke zemlje", poručio je stalni predstavnik Kine pri UN.

On je naveo da je specijalni predstavnik Kine Li Hui otputovao je u posetu Poljskoj, Francuskoj, Ukrajini, Nemačkoj i Rusiji gde će se uključiti u dijalog sa svima kako bi se postiglo političko rešenje rusko-ukrajinskog sukoba.

image
VV inauguration
banner