Svet

FBI diše za vratom Novaku Đokoviću po nalogu "Moderne": Podsmevao nam se zbog odbijanja vakcine

Povratak Đokovića i pobeda na turniru US open "podržavaju tvrdnje protiv vakcine", tvrde iz kompanije "Moderna"
FBI diše za vratom Novaku Đokoviću po nalogu "Moderne": Podsmevao nam se zbog odbijanja vakcine© AP Photo/Manu Fernandez

Kompanija "Moderna" osnovala je posebno odeljenje, na čelu sa Niki Rutman, bivšim agentom Federalnog istražnog biroa (FBI) koje prati Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta, zbog njegovih izjava o vakcini i odluke da se ne vakciniše, piše "Njujork post".

Na listi "visoko rizičnih" slavnih ličnosti, pored Đokovića su i milijarder i osnivač kompanije "Tesla" Ilon Mask i glumac Rasel Brend.

Farmaceutska kompanija sa sedištem u Bostonu, koja je prodala jednu od prvih mRNA vakcina protiv virusa korona, formirala je tim koji je dobio zvanje "odeljenja za dezinformacije", a čiji je zadatak da prati javne ličnosti koje su odbile da se vakcinišu.

Odeljenje koje je osnovala "Moderna" razoktrili su nezavisni novinari Li Fang i Džek Poulson koji su došli i do informacije da je kompanija tražila izveštaj pod nazivom "Đoković, krunisani heroj protiv vakcine posle pobede na US Openu".

"Modernu" najviše brine to što je Novak uspeo da se vrati na turnire koji su mu bili zabranjeni, posebno US Open, čiji su glavni sponzor. Farmaceutska kompanija smatra da im se srpski as osvajanjem trofeja na Otvorenom prvenstvu SAD-a podsmehnuo.

Oni navode da povratak Đokovića i pobeda na ovom turniru "podržavaju tvrdnje protiv vakcine".

Veliki broj Novakovih navijača bio je oduševljen kada je Srbin podigao 24. Grend slem trofej, a to brine "Modernu" jer je jasno da srpski as ima veliki uticaj zbog čega ga smatraju "visoko rizičnom" osobom.

"Đoković, koji se protivio vakcini, zbog čega nije mogao da se takmiči na US Open-u 2022. godine, vratio se i osvojio turnir koji sponzoriše 'Moderna', što je ojačalo tvrdnje da su vakcine nepotrebne", deo je izveštaja koji je preneo "Njujork Post".

Pod oznakom "visoko rizične" osobe je i Ilon Mask, naročito zbog videa koji je objavio, a koji dovodi u pitanje efikasnost vakcine.

Niki Rutman, kojoj je dodeljen Novakov "slučaj" dve decenije je bila FBI agent, a sada je u "Moderni" direktor odeljenja za globalni obaveštajni rad.

image
VV inauguration
banner