Svet

Reagovao i Mask: Antidefamacijska liga označava protivnike trans ideologije kao ekstremiste

Organizacija koja se istorijski mahom fokusirala na antisemitizam sada organe za sprovođenje zakona upućuje na neistomišljenike po pitanju rodne ideologije
Reagovao i Mask: Antidefamacijska liga označava protivnike trans ideologije kao ekstremiste© Photo Illustration by Buda Mendes/Getty Images

Antidefamacijska liga (ADL), međunarodna nevladina organizacija sa sedištem u SAD počela je da označava "onlajn pojačivače LGBTK+ mržnje" kao ekstremiste koje organi za sprovođenje zakona treba da ispitaju, pokazuje imejl koji je preneo "Oversajt prodžekt". 

Otkriće ukazuje da ADL, "vodeća organizacija za borbu protiv mržnje u svetu", posebno navodi policiju da pažljivo ispita javne ličnosti i autore koji se bore protiv "trans ideologije". 

Vest o tome je na Iksu, između ostalih, podelio i autor i novinar "Dejli vajera" Met Volš, na šta je američki milijarder i vlasnik "Iksa" Ilon Mask reagovao znakom uzvika.

ADL se istorijski najpre fokusirao na antisemitizam, ali je poslednjih godina veliku pažnju usmeravao na "govor mržnje i ekstremizam". ADL je opisao sadržaj koji se suprotstavlja transrodnoj ideologiji i kao "opasan" i "lažan", tvrdeći da takav sadržaj "inspiriše ekstremističke aktivnosti u stvarnom svetu".

"ADL i slične organizacije su ključni pokretači američkog oružja. Oni obezbeđuju lažne zaključke i intelektualno pokriće kako bi na svoje neistomišljenike poslali ljude sa oružjem. Naš istražni rad nastavlja da razotkriva primere ovih grupa koje pokreću vladine akcije" rekao je za "Dejli signal" direktor "Oversajt prodžekta" Majk Hauel.

image