Svet

Verski rat u nemačkim školama: Sve više đaka iz straha prelazi u islam

"Kada se devojčice u školi ponašaju previše 'zapadnjački' u očima mladih muslimana, na primer ne nose marame ili se upoznaju sa dečacima, muslimanski učenici misle da moraju da brane svoju čast i upozoravaju devojčice da treba da se ponašaju kao pobožne muslimanke", objašnjava izvor za nemački list
Verski rat u nemačkim školama: Sve više đaka iz straha prelazi u islam© Photo by Halil Sagirkaya/Anadolu via Getty Images

Sve se više nemačkih roditelja obraća školama navodeći da hrišćanska deca žele da pređu u islam kako više ne bi bili autsajderi u školi, rekao je anonimni zvaničnik nemačke državne bezbednosti za "Bild".

Broj muslimanske dece u školama se godinama ubrzano povećava, a hrišćanska deca su često u manjini, posebno u velikim gradovima, piše nemački list.

Prema istraživanju Instituta za kriminološka istraživanja Donje Saksonije, većina muslimanskih učenika (67,8 odsto) navodi da su im "pravila Kurana važnija od zakona u Nemačkoj".

"Zbog masovne imigracije u poslednjih osam godina značajno se povećao udeo muslimanske omladine i dece u školama. Pored toga, mnoga deca dolaze iz veoma religioznih porodica iz Sirije, Avganistana i Iraka, posebno iz veoma arhaičnih kultura", objasnio je zvaničnik.

Dodaje se da mnoge muslimanske porodice iz ovih zemalja imaju potpuno drugačije moralne standarde od nemačkih porodica.

"Kada se devojčice u školi ponašaju previše 'zapadnjački' u očima mladih muslimana, na primer ne nose marame ili se upoznaju sa dečacima, muslimanski učenici misle da moraju da brane svoju čast i upozoravaju devojčice da treba da se ponašaju kao pobožne muslimanke. Pored toga, postoji i pritisak vršnjaka, deca žele da se uklope", dodaje zvaničnik, i navodi da mladi muški učenici muslimani često "izgledaju preteće i pribegavaju nasilju".

Sada je u pojedinim školama u ​​velikim nemačkim gradovima procenat muslimanskih učenika iznad 80 procenata. To su, između ostalog, škole u Berlinu, Frankfurtu, Ofenbahu, i Esenu.

"Postoje određeni TikTok kanali na kojima islamističke pop zvezde ubeđuju studente da moraju da se suprotstave zapadnom načinu života i da je samo kalifat pravi oblik vlasti", navodi izvor za nemački "Bild".

Naša deca sada moraju da plate greške politike po pitanju integracije, piše list. 

"Rečeno im je da su učenici muslimani posebni, a da su hrišćanska i neverujuća deca bezvredna", zaključuje zvaničnik pozivajući se na kanale na društvenim mrežama.

image