Svet

Multikulturalizam u Nemačkoj: Za dve trećine muslimanskih učenika Kuran iznad državnih zakona

Više od 35 procenta muslimana prosečne starosti 15 godina je reklo da "razume nasilje nad ljudima koji vređaju Alaha ili proroka Muhameda", dok je 21,2 procenta reklo da "pretnja islamu iz zapadnog sveta opravdava muslimane koji koriste nasilje za odbranu"
Multikulturalizam u Nemačkoj: Za dve trećine muslimanskih učenika Kuran iznad državnih zakona© Photo by Halil Sagirkaya/Anadolu via Getty Images

Prema istraživanju Instituta za kriminološka istraživanja Donje Saksonije, većina muslimanskih učenika (67,8 odsto) navodi da su im "pravila Kurana važnija od zakona u Nemačkoj", prenosi nemački "Bild".

Institut je ispitao 8.539 učenika devetog razreda (prosečne starosti 15 godina), uključujući oko 300 muslimana, u vezi sa imovinom i nasilnim zločinima.

Odgovori ispitanih muslimanskih studenata nisu reprezentativni zbog veličine uzorka, ali su stručnjaci i političari i dalje izuzetno zabrinuti. Naime, skoro polovina anketiranih (45,8 odsto) veruje da je islamska teokratija najbolji oblik vladavine.

Više od 35 procenta je reklo da "razume nasilje nad ljudima koji vređaju Alaha ili proroka Muhameda", dok je 21,2 procenta reklo da "pretnja islamu iz zapadnog sveta opravdava muslimane koji koriste nasilje za odbranu".

"Studija pokazuje koliko je dubok trag koji je politički islam već ostavio u Nemačkoj. Multikulturalizam je odavno propao", ocenio je za "Bild" stručnjak za unutrašnje poslove CDU-a Kristof de Vris navodeći da je posredi "sistemska indoktrinacija".

Kako podseća nemački list, u Severnoj Rajni-Vestfaliji su, na primer, u januaru tri muslimanska tinejdžera uznemiravala drugove iz razreda i zahtevala da se poštuju šerijatska pravila, kao što je razdvajanje polova u razredu.

image
VV inauguration
banner