Svet

Mrtav crv pronađen u mozgu američkog predsedničkog kandidata

Problemi zbog parazita počeli su još 2010. godine
Mrtav crv pronađen u mozgu američkog predsedničkog kandidata© Robin Loznak/ZUMAPRESS.com

Šta u glavi imaju američki predsednici – pita se čitava planeta. Ukoliko bi, slučajno na predsedničkim izborima u novembru pobedio Robert Kenedi Mlađi - to pitanje bi imalo neobičan odgovor, jer je u glavi ovog nezavisnog kandidata pronađen, ni manje ni više nego- mrtav crv.

Da je živ, kao što nije, crv bi još malo bio punoletan, jer Kenedi je prve probleme zbog njega iskusio još 2010. godine kada je doživeo gubitak pamćenja i mentalnu zbunjenost, toliko jaku da se sumnjalo da ima i tumor mozga. 

Nekoliko lekara je primetilo tamnu tačku na skeneru njegovog mozga, a zatim mu se javio i doktor koji je rekao da sumnja da se u njegovoj glavi nalazi nezvani gost.

On je verovao da je abnormalnost koja se vidi na njegovim snimcima sa skenera "prouzrokovana crvom koji je ušao u moj mozak i pojeo njegov deo, a zatim umro", rekao je Kenedi, a prenosi "Njujork tajms".

U intervjuu za "Tajms", Kenedi je rekao da se oporavio od gubitka pamćenja i da nije imao posledice od parazita, a za taj problem rekao je da nije zahtevao lečenje.

Upitana da li bi neki od Kenedijevih zdravstvenih problema mogao da ugrozi njegovu sposobnost za predsedničku funkciju portparolka njegove kampanje ocenila je da je to pitanje "smešno s obzirom na konkurenciju".

Kenedi je rekao da tokom višenedeljnog skeniranja nisu primećene nikakve promene na njegovom mozgu i da su lekari zaključili da cista koju su videli na snimku sadrži ostatke parazita. On ne zna vrstu parazita niti gde se mogao zaraziti, iako sumnja da je to moglo biti tokom putovanja kroz Južnu Aziju.

Nekoliko stručnjaka za zarazne bolesti i neurohirurga misle da je u pitanju larva svinjske pantljičare.

image