Svet

U Nemačkoj napadi na političare postali svakodnevica: Povređena dva funkcionera AfD-a

Policija je navela da su oni zadobili povrede u predelu glave i vrata, a AfD je pozvala ministra unutrašnjih poslova te savezne države da učini nešto protiv "levičarskog ekstremizma"
U Nemačkoj napadi na političare postali svakodnevica: Povređena dva funkcionera AfD-awww.globallookpress.com © IMAGO/KH

Policija nemačke savezne države Baden-Virtemberg saopštila je da su u Štutgartu napadnuta dva poslanika te države iz stranke Alternative za Nemačku (AfD), a da su pod istragom zbog tog napada dve devojke starosti 19 i 23 godine.

Poslanici su zadobili lakše povrede u sredu uveče dok su stajali ispred štanda koji je postavljen u okviru obeležavanja 75. godišnjice nemačkog Ustava, prenosi "Dojče vele".

Policija je navela da su oni zadobili povrede u predelu glave i vrata, a AfD je pozvala ministra unutrašnjih poslova te savezne države Tomasa Strobla da učini nešto protiv, kako je navela, "levičarskog ekstremizma".

Ovaj napad se desio posle niza napada na nemačke političare, među kojima je poslednji slučaj napada na ministarku za ekonomiju Berlina Francisku Gifi koju je nepoznata osoba udarila u glavu u biblioteci.

U utorak je takođe član Zelene partije star 48 godina napadnut u Drezdenu dok je lepio plakate, a policija je saopštila da je pod istragom grupa koja je uzvikivala nacističke slogane.

image