Svet

Trampovi donatori "merkaju" Marka Rubija za potpredsednika

Senator sa Floride koji se kandidovao za republikansku nominaciju 2016. sve je popularniji među Trampovim donatorima
Trampovi donatori "merkaju" Marka Rubija za potpredsednikaGetty © Anadolu / Contributor

Marko Rubio izdvojio se kao favorit donatora za potpredsednika Donalda Trampa, dok bivši predsednik SAD traži kandidate koji bi mogli da prošire njegovu privlačnost i pomognu u finansiranju njegove kampanje.

Senator sa Floride bio je najtraženija ličnost na republikanskom događaju u Mar-a-Lagu prošle nedelje tokom kojeg je Tramp pokušao da proceni reakciju svoje publike na listu potencijalnih kandidata, objašnjava "Fajnenšel tajms".

"Marko je bio taj koji je dobio najviše pažnje", rekao je republikanski strateg koji je prisustvovao prikupljanju sredstava. "Rubio je bio okružen masom ljudi od početka do kraja", rekla je druga osoba.

Rubio se kandidovao protiv Trampa za nominaciju Republikanske stranke 2016. Tokom te kampanje, Tramp ga je nazvao "Mali Marko" i dvojica političara su imali zategnut odnos, samo da bi Rubio od tada podržavao Trampa iz američkog Senata, gde je potpredsednik obaveštajnog odbora.

Rubio je zajedno sa kolegama američkim senatorima i Džej Di Vensom i Timom Skotom stekao naklonost Trampovih saveznika i finansijera. Ako bude izabran za kandidata, moraće da se preseli sa Floride kako bi ispunio ustavni uslov da predsednik i potpredsednik žive u različitim državama.

Osoba koju Tramp izabere za potpredsednika pružiće mu priliku da definiše svoju predizbornu poruku i uključi druge delove Republikanske stranke u svoju kampanju uoči republikanske konvencije u Milvokiju u julu. U 2016, Trampov izbor Majka Pensa pomogao je da se obezbede glasovi tradicionalnih konzervativaca i evangelističkih republikanaca.

image