Svet

Samo za odabrane: Učenici "dreg predstavom" zabavili profesore u Nju Džersiju

Maloletni srednjoškolci obučeni kao "dreg kraljice", tačnije kao žene, nastupili u predstavi rezervisanoj samo za profesore koji su dobili tajnu pozivnicu
Samo za odabrane: Učenici "dreg predstavom" zabavili profesore u Nju Džersijuwww.globallookpress.com © Lev Radin/ZUMAPRESS.com

Nakon "porodičnih" dreg predstava koje se pojavljuju širom sveta, srednja škola Handerton u Nju Džersiju je ovaj fenomen podigla na sledeći nivo – maloletni učenici obučeni kao "dreg kraljice", tačnije u žene, u tajnosti nastupaju za svoje odrasle profesore.

Tajni dreg šou srednjoškolaca za profesore koji je organizovao školski klub PULSE (Ljudi razumeju da ljubav služi svima) podelio je javnost u Nju Džersiju i otvorio polemiku oko toga šta bi u jednoj obrazovnoj instituciji smelo da bude dozvoljeno, piše "Ej-Bi-Si njuz 4". 

Klub PULSE je opisan kao klub otvoren za "lezbejke, gejeve, biseksualce, transrodne osobe, one koji i dalje preispituju svoju seksualnost i strejt učenike, kao i one koji 'nemaju etiketu za svoju seksualnu orijentaciju ili rodni identitet'".

Profesorka engleskog i administratorka kluba Heder Boldvin poslala je mejl u kome je pozvala odabrano osoblje da dođe na nastup studenata naglašavajući da samo oni koji imaju "tajnu pozivnicu" mogu da prisustvuju.

Kako prenose američki mediji, učenici su izašli sa nastave da se pripreme za tajnu predstavu gde je, prema rečima jednog svedoka, "profesorka stajala ispred vrata kako bi osigurala da oni koji nisu pozvani ne mogu da uđu".

Kada se vest o drag šou i tajnoj pozivnici proširila zajednicom izazvala je veliko neodobravanje među roditeljima koji su taj događaj ocenili kao indoktrinaciju i seksualizaciju maloletnih učenika, prenosi "Ej-Bi-Si njuz 4".

Jedan je član saveta roditelja je upitao školski odbor da li je srednja škola "obrazovna ili ideološka institucija".

"Zabava za odrasle je nekada značila da odrasli idu u striptiz klubove i gledaju druge punoletne osobe. Zahvaljujući odlukama školskog odbora, sada vidimo da je zabava za odrasle profesore gledanje dece i tinejdžera", dodao je otac učenika.

Pojedini učenici su takođe krivili profesore i upravu škole.

"Ako ste odrasla osoba koja seksualizuje decu, vi ste problem, a ne oni. Ipak, ne mislim da je dreg šou inherentno seksualan", rekao je jedan srednjoškolac.

Članovi kluba PULSE su branili sporni događaj noseći maske, košulje i druge odevne predmete sa zastavom duginih boja, a tajni nastup zatvorenog tipa nazvali su "tim bildingom".

Školski psiholog je zabrinutim roditeljima i profesorima poručio da ovakve dreg predstave "učenicima mnogo znače".

Ipak, kako zaključuju američki mediji, jasno je da školski događaji u kojima učestvuju maloletnici ne bi trebalo da budu sakriveni od roditelja, posebno ako je u pitanju kostimiranje dece u osobe suprotnog pola i nastupanje za "odabrane odrasle". 

image