Svet

Deca su sve očiglednija meta LGBT+ lobija

Teksaški državni tužilac poziva na krivično gonjenje zbog "dreg šoua prilagođenog deci"
Deca su sve očiglednija meta LGBT+ lobija© Tanjug / AP Photo/Paula Munoz, File

Državni tužilac Teksasa Ken Pakston pozvao je na sudsko gonjenje svih koji su umešani u izvođenje "dreg šoua prilagođenog deci" usred bela dana u kafeu u prisustvu male dece.

Program, tokom kojeg je jedan od izvođača simulirao seksualni čin pred decom, izveden je u Plejnu, velikom predgrađu Dalasa, u kafeu "za sve uzraste".

"Ovo je groteskno, uznemirujuće ponašanje. Prema teksaškom zakonu, okružni tužioci su dužni da zaštite decu tako što će krivično goniti sve oblike neprikladnih radnji", izjavio je Pakston nakon što je pogledao uznemirujući snimak događaja.

Novinarka Sara Gonzales sa "Blejz televizije" snimila je deo programa, omogućivši da se vest brzo proširi i izazove opšti bes zajednice. 

"Ovo je zlostavljanje dece", napisala je Gonzalesova na svom Tviter nalogu.

Na snimku događaja može se videti, između ostalog, devojčica koju je publika ohrabrila da da napojnicu dreg plesačici novčanicama.

Vlasnici kafea "Eb end flou" gde je izveden "dreg branč" pohvalili su se da će ovakvih programa biti još, održavaće se na mesečnom nivou, a u izjavi datoj "Dalas morning njuzu" šou su okarakterisali kao "veoma ukusan".

Teksaški državni tužilac Pakston pozvao je i na veću pravnu zaštitu dece: "Sledeće 2023. godine zakonodavna skupština Teksasa bi trebalo da izmeni teksaški krivični zakon kako bi izričito zabranila ovu vrstu seksualnog ponašanja."

Inače, barovi koji nude seksualno eksplicitne programe uglavnom se drže stroge politike starosti posetilaca od 21 godine i više, a ipak sve je više primera "LGBT+ prijateljskih" događaja koji aktivno ciljaju maloletnike i malu decu.

image