Baletski umetnik za RT Balkan: Svaka naša koreografija je jedinstvena

Večerašnjim i sutrašnjim nastupom umetnici iz Rusije učestvovaće u proslavi 100 godina postojanja srpskog baleta, koji se umnogome razvijao zahvaljujući ruskoj umetničkoj školi

Dani Ermitaža u Srbiji otvoreni su večeras, 24. oktobra u 20 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu gala nastupom na kojem Balet Jakobson iz Sankt Peterburga izvodi najbolja dela iz svog repertoara.

Baletski umetnici čuvenog Jakobsona, jedne od najstarijih baletskih kompanija Rusije, predstaviće srpskoj publici jedinstvene baletske tačke koje u svetu izvode samo oni. Večerašnjim i sutrašnjim nastupom umetnici iz Rusije učestvovaće u proslavi 100 godina postojanja srpskog baleta, koji se umnogome razvijao zahvaljujući ruskoj umetničkoj školi.  

"Bilo koja koreografija teatra Jakobson je ekskluziva sama po sebi, jer njih možete videti jedino u našem teatru. Nigde drugde u svetu ih ne igraju. Naša sveta obaveza je da čuvamo koreografiju Leonida Jakobsona i da je predstavljamo publici. Nadam se da će srpska publika toplo i s radošću prihvatiti naš balet", izjavio je Andrej Sorokin za RT Balkan.

Opširnije pročitajte ovde.