Oslobođena Avdejevka: Uporište Oružanih snaga Ukrajine i zapadno naoružanje

Nedaleko od železničke stanice, u jednoj od kuća debelih zidova, podignutoj početkom prošlog veka, nalazilo se uporište Oružanih snaga Ukrajine, koje su zauzeli borci nacionalističke 3. odvojene jurišne brigade

Vojnici ruske jurišne jedinice grupe trupa "Centar" pokazali su položaje Oružanih snaga Ukrajine u rejonu železničke stanice grada Avdejevka i njihovo zapadno naoružanje.

Na ulicama Avdejevke, gde su se donedavno vodile žestoke borbe za svaki metar zemlje, više nema ukrajinskih nacionalista. Nedaleko od železničke stanice, u jednoj od kuća debelih zidova, podignutoj početkom prošlog veka, nalazilo se uporište Oružanih snaga Ukrajine, koje su zauzeli borci nacionalističke 3. odvojene jurišne brigade.

Na opremljenom uporištu, pronađeni su frižideri za hranu, mesta za punjenje baterija, radionica, zalihe uvoznih lekova i hrane, uključujući suve obroke kanadske proizvodnje koji su pripadali stranim plaćenicima iz Kanade i Gruzije.

Na teritoriji uporišta pronađena je neiskorišćena uvozna municija, a u susednoj zgradi nalazilo se skladište municije američke i češke proizvodnje za minobacače kalibra 120 mm.

"U početku neprijatelj nije nameravao da se povuče. Ali naši jurišnici, dostojni momci, progurali su njihovu odbranu. Neprijatelj se, plašeći se opkoljavanja, povukao i pobegao. 'Azov' je bio ovde, koliko se sećam i uzeli su zarobljenika. Ušao je u dijalog sa nama i rekao nam da su ovde učestvovali kanadski plaćenici. Saznali smo mnogo zanimljivih podataka o lokaciji neprijatelja i počeli dalje da delujemo prema tim informacijama. Naši momci, jurišnici, radili su svoj posao odgovorno i dostojanstveno. Ponosni smo na naš rad! I samo napred!", kazao je vojnik jurišne jedinice grupe "Centar" sa pozivnim znakom "HMAO" o borbi za zauzimanje ovog uporišta.