Ekonomija

Apel nemačkih industrijalaca: Zaštitite nas od previsokih cena energije

Potrebna su dugoročna rešenja, kažu nemački industrijalci, kako bi električna energija ostala privlačna i za kompanije i privatne potrošače
Apel nemačkih industrijalaca: Zaštitite nas od previsokih cena energijewww.globallookpress.com © ©

Savez nemačkih industrijalaca (BDI) zahteva trajnu zaštitu vlade od previsokih cena energenata i veću pomoć kompanijama koje su ovim posebno pogođene, izveštava "Frankfurter algemajne cajtung".

"BDI očekuje od savezne vlade da brzo iznađe koordinisani koncept, koji će obezbediti dugoročno snabdevanje energijom po međunarodno konkurentnim cenama", saopštilo je ovo udruženje.

Osim širenja obnovljivih izvora energije, potrebna su dugoročna rešenja, dodaju nemački industrijalci, kako bi električna energija ostala privlačna za kompanije i privatne potrošače.

Za kompanije kojima je "ugrožena konkurentnost i održivost" usled naglo povećane cene električne energije, neophodna je i podrška kratkoročnim merama.

Postojeći instrumenti finansiranja budućih tehnologija, zaključuje BDI, moraju se proširiti i učiniti efikasnijim, bržim, fleksibilnijim i jednostavnijim.

image
VV inauguration
banner