Ekonomija

"Otvoreni Balkan" i za ski-pas: Ideja o jedinstvenoj karti za sve skijaške centre u regionu

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić kaže da je ova inicijativa dobro poznati recept gde konkurenciju pretvarate u partnera
"Otvoreni Balkan" i za ski-pas: Ideja o jedinstvenoj karti za sve skijaške centre u regionu© JADRANKA ILIĆ

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić predstavio je viziju "Jedan region, jedno tržište, jedan ski-pas!", kojom bi bila objedinjena ponuda ski-pasova u svim skijaškim centrima u regionu. On je ovu ideju promovisao učestvujući na regionalnoj konferenciji "Jedan region, jedno tržište", koja je održana u Master centru u Novom Sadu.

Ljevnaić je rekao da više od 15 godina zagovara jedinstvenu ponudu ski-pasova u celom regionu, saopšteno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

"Kada govorim o toj ideji prvenstveno mislim na turističku ponudu u svim zemljama bivše Jugoslavije, koja proizlazi iz dubokog uverenja da zajednička ski karta može promovisati pomirenje, prosperitet, saradnju i razvoj regije", rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina.

Kao glavni cilj on je naveo to da svi zajedno treba da stvaraju "nezaboravno iskustvo skijašima i pokažu svetu sposobnost da zajednički rade na velikim projektima i grade bolju budućnost za sve na ovim prostorima".

"Ova inicijativa je dobro poznati recept gde konkurenciju pretvarate u partnera i samim tim postajete konkurentni ne samo u regionu nego u Evropi i svetu, a korist imaju ski centri, zbog ušteda za marketing i povećane konkurentnosti, dok skijaši štede vreme, dobijaju više i imaju priliku za dinamičniji zimski odmor čemu svakako i teže", naveo je Ljevnaić.

Naglasio je da to nije ništa novo i da se "treba ugledati na velike evropske i američke skijaške centre".

"Uvek za primer dajem ski regiju Dolomiti SuperSki, koji su 15 ski centara uvezali u jednu skijašku regiju sa jedinstvenom ski kartom", rekao je Ljevnaić.

Dodao je da je s ciljem da dođe do ovakvog uvezivanja na Balkanu kreiran časopis "SkiJu", koji je jedinstveni vodič o svim planinskim centrima na Balkanu, kao i jedan od koraka ka ideji "jedna ski karta za sve ski centre".

"Smatram da ovakvim ujedinjavanjem ponude možemo da uradimo mnogo za skijaše, doprinesemo boljem životu građana i konkurenciju pretvorimo u partnere", dodao je Ljevnaić.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina je istakao da se vizija zajedničkog ski-pasa nadovezuje na ideju Aleksandra Vučića - "Otvoreni Balkan".

image