Kultura

Grad Beograd raspisao tender za rekonstrukciju pozorišta "Boško Buha"

Prema javnom pozivu, vrednost posla procenjena je na 503 miliona dinara, a predviđeno je da radovi traju 500 dana
Grad Beograd raspisao tender za rekonstrukciju pozorišta "Boško Buha"© FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIĆ

Sekretarijat za investicije Grada Beograda raspisao je tender za izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji pozorišta "Boško Buha".

Kako je objavljeno u javnom pozivu, vrednost posla procenjena je na 503 miliona dinara, bez PDV-a, a predviđeno je da radovi traju 500 dana. Rok za podnošenje ponuda je 15. decembar do 11 časova.

Ponuđači imaju mogućnost da pre podnošenja ponude obiđu objekat i lokaciju gde će se izvoditi radovi i sami steknu uvid u sve neophodno za pripremu ponude. Obilazak se može izvršiti 5. decembra u 10 časova.

Pozorište "Boško Buha" trenutno svoje programe ostvaruje u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić".

Nedavno, direktorka pozorišta "Boško Buha" Maša Mihailović izjavila je da je zahvaljujući brzoj reakciji Vlade Republike Srbije i Grada Beograda rešen status tog teatra i da su stvoreni uslovi za početak njegove rekonstrukcije. Prema njenim rečima, to je zaposlenima u "Bošku Buhi" dalo motivaciju da nastave da rade još bolje i da istraju u nameri da generacijama koje dolaze omoguće još lepše trenutke uz njihove predstave.

Koliko 14. novembra u Teatru "Vuk" u Beogradu održana je premijera nove predstave pozorišta "Boško Buha" - "Pigmalion", po tekstu Džordža Bernarda Šoa i u režiji Đurđe Tešić.

image