Kultura

Biković o filmu Džolijeve o BiH: Loš, neistinit film – bez umetničke vrednosti

Ne znam što je Anđelina Džoli prihvatila taj projekat, najverovatnije je to bilo zbog političkih manipulacija, kaže Biković za ruski medij
Biković o filmu Džolijeve o BiH: Loš, neistinit film – bez umetničke vrednostiwww.globallookpress.com © Dmitry Golubovich

Srpski glumac Miloš Biković, koji dosta snima u Rusiji, kritikovao je u intervjuu za ruski portal "Vokrug TV" film američke glumice Anđeline Džoli "U zemlji krvi i meda", koji govori o ratu u BiH devedesetih godina, a koji je svetskoj javnosti pokazan 2012. godine.

"Film je loš i zasnovan je na vrlo sumnjivim pretpostavkama. Ono što je tamo prikazano mislim da je daleko od istine. I nema baš visoku umetničku vrednost. Stoga, ako niste pokušali da to postignete, a daleko ste od istine, kakva je onda vrednost ovog filma?", upitao je Biković. 

Glumac je zatim dodao da mu nije jasno zbog čega je Džolijeva prihvatila taj projekat, ali da smatra da su na nju, najverovatnije, uticale određene političke manipulacije, a u filmu, kako dodaje Biković, "ne sme da bude mesta za političko izražavanje".

Biković je, inače, rođen 1988. godine, a nakon igranja u filmu "Montevideo, Bog te video!", stekao je veću popularnost u Srbiji i regionu, nakon čega je počeo aktivnije da radi u Rusiji. Tu je postao izuzetno poznat, a Ruska Federacija mu je 2021. godine dodelila i ruski pasoš.  

Ipak, tu se, čini se, mladi glumac neće zaustaviti, budući da su mediji preneli vest da će se pridružiti glumačkoj postavi treće sezone Emijem nagrađene HBO serije "Beli lotos". 

Početak snimanja nove sezone planiran je za februar na ostrvima Koh Samuiji i Puket, kao i u Bangkoku na Tajlandu.

image