Magazin

Koje su to "najljubavnije" zemlje na svetu: Gde se najčešće govori "Volim te"

Istraživanje je imalo za cilj da pokaže lokacije u svetu sa najviše izjava ljubavi a analiza je pokazala da je najviše onlajn izjava ljubavi u Latinskoj Americi. Koji su to najromantičniji grad i zemlja na svetu, i u Srbiji?
Koje su to "najljubavnije" zemlje na svetu: Gde se najčešće govori "Volim te"© Pexels/alleksana

Analizirano je na desetine geografskih područja, tačnije 96 zemalja u svetu i upoređeni su brojevi onlajn ljubavnih izjava u svakoj od ljih. Uzeto je u obzir sto hiljada objava po svakoj zemlji, bez dupliranja, a u pretragu je bila uključena izjava ''Volim te,'' ali i emotikoni u obliku srca sa propratnim zamenicama ''ti'' ili ''tebe''. Ovo istraživanje je objavio onlajn portal ''Krosvord Solver (Crossword Solver)'', koji istražuje zanimljivosti u jezicima i komunikaciji širom sveta, nakon pregledavanja na hiljade ''Tviter'' profila širom sveta. 

Rezultati su pokazali da je zemlja Gvatemala na vrhu liste onlajn izjava ljubavi i naklonosti. Na ovoj lokaciji je izračunato 2,217 ljubavnih tvitova na svakih sto hiljada. Na visokim mestima se nalaze i druge zemlje Latinske Amerike, kao što su Honduras (2,195), Bolivija (1,922) i Panama (1,418).

Što se tiče gradova u svetu, na vrhu ''ljubavnih mesta'' je Koćabamba u Boliviji, sa 2,878 romantičnih tvitova na svakih sto hiljada. Visok broj ima smisla, jer se jednom prilikom preko onlajn ankete dokazalo da je Bolivija najemotivnija zemlja na svetu i da se u njoj međusobni odnosi izuzetno cene.

Najromantičniji glavni grad u svetu je Manila u Filipinima. Osim 1,246 tvitova koji iskazuju afekciju, jedna anketa je otkrila da oko 93 odsto stanovnika Filipina oseća ljubav svaki dan, što je više nego u bilo kojoj zemlji.

Što se tiče Srbije, generalno je izračunato 389 ljubavnih tvitova, ali grad Novi Sad je prešao ovu brojku sa 508 ljubavnih izjava na svakih sto hiljada objava. Interesantno je da Pariz, svetski poznat ''grad ljubavi'', nije bio visoko na listi, sa svega 429 tvitova.

image
VV inauguration
banner