Magazin

Memoari "rezervnog" princa, vruć krompir za monarhiju

„Pišem ove momoare, ne kao princ kako sam rođen, već kao čovek koji sam postao. Zahvalan sam za mogućnost da podelim ono što sam naučio do sada, i uzbuđen što će ljudi pročitati iz prve ruke tačne i istinite informacije o mom životu“, rekao je princ Hari o svojim memoarima.
Memoari "rezervnog" princa, vruć krompir za monarhijuGetty © Chris Jackson

Nakon što je izdavačka kuća, "Rendom haus grup", objavila da će memoari ugledati svetlost dana 10. januaara 2023. godine, ponovo su se uzburkali duhovi u Ujedinjenom Kraljevstvu. Kako su naveli iz ove izdavačke kuće, memoari pod nazivom „Sper“ (rezervni), „istinita su priča o putovanju princa Harija, od traume do ozdravljenja“.

A ko se sve u ovoj priči može naći?

Kraljica supruga Kamila - decenijama smo pratili razvoj uloge ove žene u kraljevskoj porodici, od ljubavnice, druge žene, pa na kraju i kraljice. Mnogi misle da Hari nikada nije preboleo majčina osećanja vezana za Čarlsovu prevaru.

Činjenica je da ni princ Vilijam ni kralj Čarls nisu imali priliku da pročitaju rukopise pre objavljivanja. Kako navode eskperti koji prate kraljevsku porodicu, princ Vilijam će se kao i uvek držati po strani, kao neutralan, a detalji iz memoara najviše mogu štetiti kralju.

Velika deo memoara tiče se Harijevog obrazovanja, ali i službe u vojsci. Upravo su se i ovde uzburkale strasti, jer raskalašni život iz ovog perioda, koji je tada u medijima bio prezentovan, on nije provodio sam. Naime, mnogobrojne kolege sa studija i iz vojske zabrinuti su objavljivanjem škakljivih detalja, a mnogi su izjavili da će ukoliko detaljima budu ugroženi, uzvratiti objavljivanjem onog što oni znaju o princu.

Posluga koja je davala detalje medijima, a koji se tiču navodnog mobinga koji su doživeli od Megan Markl, smatra da će princ Hari iskoristiti memoare da im nekim poverljivim podacima uzvrati udarac.

Za 20 miliona dolara, za koliko se tvrdi da su prava na memoare prodata, videćemo šta je istina, makar iz ugla princa Harija.

image