Magazin

Ovo je najlepša plaža u Evropi za 2023. godinu (FOTO)

Za Torent de Pareis posetioci kažu da je raj među stenama. Kristalno čisto more, neobična boja peska, kao i impresivne litice su istakli ovaj dragulj, koji je poneo laksavu titulu najlepše plaže u Evropi za 2023.
Ovo je najlepša plaža u Evropi za 2023. godinu (FOTO)© dharmendra sahu

Među Balearskim ostrvima, ušuškana je plaža koja je ponela titulu najlepše, prema svojevrsnom onlajn turističkom vodiču "Jurop best destinejšn".

Torent de Pareis se nalazi na Majorki i krase je azurno plavo more, pesak boje zlata i nestvarna priroda. Zbog prelepog zaliva, male plaže i kanjona mnogi kažu da je ova Torent atrakcija koja ima sve.

Ni njeno ime nije slučajno i odnosi se na dva izvorna toka koja teku kroz formaciju stena, stvarajući spektakl pred očima koji samo priroda može da priredi. Prirodne lepote plaže Torent de Pareis oduzimaju dah, ocenjuju posetioci, a ova netaknuta uvala je bukvalno nestvarna ne samo zbog boje mora, već i litica koje se izdižu iznad vode.

Osim prirode, Torent de Pareis nudi i puno aktivnosti za avanturiste. Pored plivanja, ronjenja i vožnje kajakom, penjanje kroz klisuru je takođe popularno, ali je ocenjeno kao zahtevno i opasno, pa je iskustvo u penjanju neophodno.

Danas je ova plaža san svakog putnika i ljubitelja mora, ali nekada je bila simbol opasnosti. Naime, ovo područje nije bilo razvijeno, jer su se ljudi plašili piratskih napada i držali su na sigurnoj udaljenosti.

image