Magazin

Posao iz snova na pustom ostrvu za 185.000 dolara: Postoji nekoliko uslova, prijave do kraja godine

Zar ne bi bilo divno da, osim vremena provedenog na privatnom ostrvu, dobijemo i pozamašnu svotu novca na kraju boravka? Anonimni milijarder nudi skoro dvesta hiljada dolara za ljubavni par koji će da provede dvanaest meseci na bajkovitom, privatnom ostrvu na Karibima, ali postoji jedan uslov: ovaj "beg od realnosti" je zapravo ponuda za posao.
Posao iz snova na pustom ostrvu za 185.000 dolara: Postoji nekoliko uslova, prijave do kraja godine© Canva / SHansche

Prema oglasu koji je objavila agencija za zapošljavanje "Fairfax and Kensington", od odabranog para se očekuje da će imati puno radno vreme, jer će im glavni zadatak biti da promovišu ostrvo na društvenim mrežama. Dvoje odabranih kandidata bi trebalo da snimaju svakodnevnicu na Britanskim Devičanskim ostrvima, kao i beleže napredak i izgradnju nekretnina, kako bi ostrvo prikazali u što boljem svetlu. Nakon 12 meseci, par će dobiti 185.000 dolara, nakon čega će se vratiti svojim životima.

Iako isprva možda deluje kao najbolji posao na svetu, postoji nekoliko uslova koje nije toliko jednostavno ispuniti. Pre svega, potrebno je da parovi koji se prijave veoma dobro poznaju kako funkcioniše promocija preko društvenih mreža.

"Ovo je velika influenserska uloga. Vlasnik želi da se naglasi lepota ostrva, par će morati da uhvati svaki deo ostrva i kako život na njemu funkcioniše, kao i da doda svoj lični potpis," objašnjava jedan predstavnik agencije za "Kenedi njuz".

Pored promocije, par treba da organizuje različite događaje za prve posetioce ove bajkovite oaze, tako da će morati da imaju prethodno iskustvo u industriji luksuza, kao što je rad na jahtama ili u velikim vilama. Na kraju, razlog zašto vlasnik traži ljubavni par je taj što obe strane mogu razvoju biznisa doprineti na drugačiji način, to jest jedan partner će se pobrinuti za "teren", dok će drugi da obrati više pažnje na "domaćinstvo". 

Za sada su identitet vlasnika i tačna lokacija ostrva još uvek misterija. Zaposleni par tokom godinu dana će dobiti jedan povratni let kući, kao i 25 dana godišnjeg odmora, koji mogu da iskoriste na nekom od susednih ostrva. Lični tim milijardera će pregledati prijave koje će parovi slati u obliku TikTok video-klipa i plan je da se odabrani zaposleni pošalju na ostrvo do kraja godine.

image