Magazin

Objavljene su nominacije za Gremi nagrade

"Dobar je osećaj znati da se težak rad isplatio", rekla je pevačica Bijonse povodom ovogodišnjih rekordnih devet nominacija za nagradu Gremi.
Objavljene su nominacije za Gremi nagradeGetty © Frank Micelotta

Po broju nominacija prate je reper Kendrik Lamar sa osam, i pevačica Adel, koja je nominovana u sedam kategorija. U kategoriji Pesma godine, pored Adel i Bijonse, nominovani su i Gejl Stiv, Lejsi, Hari Stajls, Lizo i Tejlor Svift.

Za album godine nominovani su ABBA, Adel, Bijonse, Kendrik Lamar, Lizo, Hari Stajls, Bad Buni, Koldplej, Meri Džej Blajdž i Brendi Karlajl.

U kategoriji "Najbolji muzički video", između ostalih, se takmiče Adel, Kendrik Lamar, Hari Stajls i Tejlor Svift.

Kvin Bi, kako zovu popularnu pevačicu Bijonse, nalazi se na prvom mestu po broju ukupnih nominacija Gremi za jednog umetnika, a  sa njom je i njen suprug Džej Zi. Ukupno imaju po 88 nominacija.

Prateći novonastale trendove u muzici, ove godine Gremi nagrade će biti dodeljene u pet novih kategorija: testopisac godine (neklasični), najbolji alternativni muzički nastup, najbolji američki performans, najbolja muzika za video igre i druge interaktivne medije, najbolji album poezije izgovorene reči.

Svečana 65. dodela nagrada Gremi za izuzetne doprinose u muzici i diskografiji, koju dodeljuje američka akademija za diskografsku umetnost, biće održana 5. februara u Los Anđelesu.

image