Magazin

Muškarac godine prema izboru Dži-Kju magazina je - Kim Kardašijan

Zbunjeni ste? Niste jedini. Jedna od najpoznatijih ličnosti na svetu je na svojim društvenim mrežama objavila fotografije sebe u odelu, uz opis: "Zdravo! Ja sam "Dži Kju (GQ)" muškarac godine!", a čitaoci ovog čuvenog muškog magazina i njeni verni pratioci su ostali začuđeni. Kim je rijaliti zvezda, influenserka, dizajnerka, majka, glumica, model, uspešna poslovna žena, to jest - muškarac. Zašto je baš Kim Kardašijan dobila ovu titulu?
Muškarac godine prema izboru Dži-Kju magazina je - Kim KardašijanGetty © Monica Schipper

Izgleda da zaista ne postoji tržište na koje Kim ne može da se probije. Do sada je bila uspešna televizijska ličnost, ušla je u svet mode, modelinga i glume, a sada je dospela na vrh liste za "Muškarce godine", priznanje koje čuveni muški časopis "Dži-Kju" (GQ) dodeljuje od 1996. godine. Na listi je zajedno sa muškim kolegama, kao što su glumac Džejkob Elordi i reper Trevis Skot, ali Kim je dobila glavnu titulu "Biznismena godine".

Zašto je Kim postala slavljeni "muškarac" ove godine

U intervjuu koji je Kim dala za "Dži-Kju", opisivala je sve što je naučila od njenog oca, o njenom proboju u modni svet, pa zatim i u svet muške odeće i partnerstvom sa NBA košarkaškom ligom, postavši zvaničan partner NBA lige za donji veš. U oktobru, u okviru njenog brenda donjeg veša "Skims" (koji je vredan 4 milijarde dolara), lansirala je "Skims men" liniju, u koju se uključene muške linije za negu, parfemi, energetsko piće i mobilna igrica.

Prema Kim, na ovu ideju je došla zato što je želela da "muškarci znaju o čemu se tu radi", a veruje da će i muškarci imati koristi od povećanja samopouzdanja koje žene dobijaju od Skimsa. Muškarci imaju sličnu nesigurnost vezano za svoje telo kao i žene "bez obzira da li pričaju o njima ili ne". Uz njen ogroman globalni uticaj, sigurno je da je ovo bio pametan poslovni potez koji joj je i pomogao da dobije ovu titulu. 

"Kim je kao Majkl Džordan generacije uticajnih ljudi. Na primer, mnogi 19-godišnjaci, koji nikada nisu gledali Džordana kako igra i koji sami ne igraju košarku, nose "Er Džordan" patike svaki dan. Isto tako, možda ne gledate "Kardašijane" svake nedelje, ali ste mušterija Skims-a.", rekao je za "Dži-Kju" njen poslovni partner Džens Grid, koji je jedan od osnivača "Skimsa". 

Podsetimo, iako su mnogi iznenađeni ovom odlukom, Kim nije prva žena koja je dobila ovu titulu. Prethodnih godina su je dobile zvezde kao što su Rijana, Dženifer Lopez, Dženifer Aniston i mnoge druge.



image