Magazin

Venera u tranzitu kroz znak Jarca: Ljubav neka potraje!

Venerica - vladarka srca….planeta koja svojom pozicijom u našoj natalnoj karti pokazuje kako ćemo voleti, šta ćemo tražiti od ljubavi, da li će nam emotivna sreća dolaziti sama od sebe ili ćemo za nju morati da se borimo, padamo, ustajemo, nikad ne odustajemo…
Venera u tranzitu kroz znak Jarca: Ljubav neka potraje!© unsplash / Joel Overbeck

Ona vlada i uživanjima, maženjima, poljupcima - njene su usne koje mame, meke i tople. Njene su obline koje pozivaju na dodir. Njeno je grlo, mirisno i zamamno. Sve što je oblo na telu i u telu - Venerino je. Lepota je Venerina. Da, ona vlada i ljubavnim uživanjima ali i onim drugim - uživanjima u hrani, piću, materijalnom - voli Veneraa novac, baš voli. Jer što više novca imaš, svet uživanja je otvoreniji za tebe. Voli ona i da vlada, ali na fin način, jer ipak je to Venera jel' te - nije Mars pa da maše oružjem i dere se iz petnih žila. Venera vlada diplomatski, šarmom, dogovorno - prava mala političarka. U svojim sedištima, u znaku Bika - više je okrenuta materijalnoj i hedonističkoj sferi, a u Vagi - braku, partnerstvu, dogovoru.

U znaku Jarca Venera će boraviti od 23. januara do 16. februara. Ovde se planeta ljubavi, uživanja u životu i finansija nalazi u vlasti Saturna, planete struktura, ograničenja, vremena. Jarac je znak pozicije, karijere, statusa, Saturnov znak (a Saturn nam predstavlja trajnost, iskustvo i zrelost), pa tu nema ničeg brzinski, preko noći, odmah i sad i tako dalje.

Venera u ovom znaku jednim laganim tempom "gradi" poslovnu stabilnost, ljubavni odnos (ne otvara se i ne zagreva brzo i potrebno joj je mnogo vremena da da svoje poverenje), gradi korak po korak i stepenik po stepenik svoj put ka vrhu - bilo da je taj vrh pozicija ili je taj vrh ljubavno ispunjenje, ulazak u zajednicu, brak. Nema zanošenja, idealizacije, jurcanja za maglom i preteranih očekivanja. Ovo su pozicije za realnost, praktičnost, jasnovidljivost, znamo i šta hoćemo i šta nećemo.

Ovo je vreme za domaćinski odnos prema novcu ili popularno rečeno za - stezanje kaiša. Nema rasipanja sredstava, vodi se računa o svakom dinaru, ulaže se pametno u ono što je trajnog karaktera, ali ovo je period i za postavljanje poslova na stabilne osnove jer ova Venera traži pre svega sigurnost, a teži i da se dokaže u poslovnoj sferi i da izbije na prvo mesto. Jer, Jarac je znak vrhova, statusa, proboja.

Ne pokazuje Venera u Jarcu samo sigurnost po pitanju finansija, već i sigurnost po pitanju ljubavi. Neka emotivna partnerstva imaju pravu priliku da ojačaju, da se partneri u većoj meri posvete jedno drugom i zajednički planiraju dalji tok svoje veze i budućnost. Jer, sada emocijama pristupamo na zreo i ozbiljan način. Period je definisanja mnogih odnosa, ne treba nam površno, lakomisleno, prolazno….želimo da trajemo i da naša veza ima smisao i smer.

Probudiće ona i duhove prošlosti, ubaciti nas u sentimentalna i melanholična raspoloženja, vratiti nam neke slike, misli, osećanja…a možda i osobe. Ukoliko se pojedini odnosi obnove, njihov tok će zavisiti samo od toga koliko smo i druga strana i mi sazreli i koliko smo spremni da istinski predamo sebe jedno drugom.

Ova Venera nosi vernost, trajnost, odgovornost, dužnost. Ozbiljne i jake ljubavne priče. Baš ono što nam je potrebno u ovim nesigurnim vremenima.

Horoskop priredila astrolog Olga Savić , venerasapapilotnom.com

image