Magazin

Mesečni horoskop za februar 2024. godine

Posle najdužeg meseca u godini ( jer januar - u zavisnosti koga pitate, traje između 31 i 72 dana), spremamo se da uđemo u najkraći (koji je ove godine duži za jedan dan). Pred nama je februar prestupne godine pa ćemo celih 29 dana imati priliku da se družimo sa njim.
Mesečni horoskop za februar 2024. godine© Pexels/Jill Wellington

A na ulasku u ovaj mesec zatičemo Sunce i Plutona u znaku Vodolije. Saturn i Neptun su u Ribama, a Jupiter i Uran u znaku Bika. Mesec se nalazi u znaku Vage, a u Jarcu je planetarno društvance sačinjeno od Venere, Marsa i Merkura. Sve planete su direktne , što bi se reklo "opaaaa, idemo". A gde ćemo i dokle ćemo stići - e, to ćemo da vidimo.
Merkur prelazi u znak Vodolije 5. februara. Vreme je da mislimo drugačije, da se priče razlete, da ne budemo stegnuti u izražavanju, već opušteni, širokog duha. Merkurova konjunkcija sa Plutonom istog dana doneće nekom fenomenalnu ideju, nekom ekstra značajan dogovor. Sa one lošije strane, ovo ukazuje na mentalni pritisak, uslovljavanje, ucenjivanje, probleme u saobraćaju i sa internetom, ali i poteškoće sa mlađom populacijom, decom i mladima.

Negde u po' noći, između 9. i 10. februara imamo mlad Mesec u znaku Vodolije. Mlad Mesec i Sunce su u kvadratu sa Uranom iz znaka Bika  pa nam se otvara faza intenzivnih, brzih, neočekivanih promena u onom životnom segmentu koji je pod vladavinom znaka Vodolije.
Mars prelazi u znak Vodolije 13. februara ukazujući na velike iskorake, na potrebu da se oslobodimo, napravimo promenu. Ne želimo da budemo sputani, ne želimo da nas bilo šta ograničava, steže, koči, usporava, ne želimo da nam bilo šta bude nametnuto ili da se osetimo da nas neko uslovljava. Marsova konjunkcija sa Plutonom ukazuje na probleme, destrukciju, nasilje, povrede, ali i na ciljeve ka kojima se ustremljavamo nadljudskom snagom, opsesivno i bez zastajanja.
I Venera ulazi u znak Vodolije 16. februara. Ona ukazuje na otvorenost u ljubavi, miks ljubavi i prijateljstva, prijatelje "sa beneficijama", širenje društvenih kontakata, ljubavi preko prijatelja i društvenih mreža. Venera takođe pravi odmah po ulasku u znak konjunkciju sa Plutonom ukazujući na intenzivna i snažna osećanja, fatalne ljubavi, ljubavi sa "opasnim tipovima", ali i na snažne izlive ljubomore, ljubomorne napade, brutalnost, rizične kontakte sa osobama koje nam se predstavljaju u prijateljskom maniru, ali mogu biti opasni po nas.
Sunce ulazi u znak Riba 19. februara i počinje vladavina ovog znaka a zvanično smo u poslednjem zimskom mesecu. Merkur takođe ulazi u znak Riba 23. februara – biće spaljen od strane Sunca i u bliskom kontaktu sa Saturnom sve do kraja februara (pa i neki dan kasnije), što ukazuje na komunikacijske problemeteškoće na putovanjima, u saobraćaju, sa elektronikom. Period kada ne treba donositi značajne odluke, jer ili ne razmišljamo objektivno i jasno ili nemamo sve faktore koji su nam potrebni da bismo doneli smislenu odluku.
24. februara imamo pun Mesec u znaku Device, koji ukazuje na tenziju, povećanu odgovornost i prema sebi i prema obavezama, drugim osobama. Preokupiranost poslom, strahovi vezani za zdravlje i za poslovni segment, pojačana anksioznost.
I to je neki najosnovniji pogled na februar. Nepredvidiv i kompleksan mesec. Pa, srećno!!!

Ovan

Ljubav
Dokle god je dobre komunikacije, ali i dok kod oboje postoji potreba da s vremena na vreme izađete iz rutine i opustite se kroz zabavne aktivnosti ili kroz druženja sa zajedničkim prijateljima, uglavnom će sve funkcionisati solidno u vašim emotivnim relacijama. U drugom delu meseca ćete imati par proslava ili zanimljivih dešavanja sa partnerom (to će vam doduše izbiti priličnu sumu novca iz džepa). Potencijalni problemi postoje kod onih Ovnova koji vole da flertuju i koji se mogu malo previše zaneti u tom tipu aktivnosti, kao i kod onih koji mogu prikrivati nešto od voljene osobe - savet za vas je da se ne opuštate previše. Slobodni Ovnovi - drugi deo meseca je vaše vreme. Period za druženja, zabavu, nove osobe, ali i za ljubavno - seksualno eksperimentisanje i ludovanje. Sigurno je da vam neće biti dosadno ni malo.
Posao
Finansijski segment je jedna od udarnih tema ovog meseca. Biće definitivno prilika da se poboljša stanje finansija, ali teba biti obazriv sa troškovima i ulaganjima, pogotovo u drugom delu meseca kada ste previše široke ruke i kada vaše finansijske odluke mogu biti obojene rizikom. Poslovno - potreba za promenama postoji, ali se ne treba zaletati u njih. Mesec pred vama je korektan u poslovnom smislu, nešto mirniji u prvom delu a sa nešto više promena planova i tenzije u drugom njegovom delu.
Zdravlje
Stres i veće energetsko trošenje postoje, pa se potrudite da se relaksirate, odmarate, ali i bavite blagom fizičkom aktivnošću. Takođe, više pažnje obratite na ishranu. Stariji – hronične tegobe, pritisak.

Bik

Ljubav
Prva polovina februara donosi uglavnom regularno stanje u vašim emotivnim partnerstvima. Šta više, ovo je dobar period da se dublje povežete i postignete veću dozu razumevanja i bliskosti. Mirno funkcionisanje bez mnogo oscilacija, bar ne onih većih. Drugi deo meseca nam je već neuporedivo aktivniji - neki od vas se mogu odlučiti za važnije korake, što najpre liči na početak zajedničkog života ili planiranje da se to dogodi u bliskom narednom periodu. U svakom slučaju, biće više zajedničkih akcija i dešavanja, izlazaka, ali će se povremeno javljati i nervoza - bez značajnijih posledica po vas dvoje kao par. Slobodni Bikovi - prva polovina meseca može doneti ozbiljnije emotivne priče i dešavanja. Ako ostanete solo - od ulaska u drugi deo februara očekujte pojačan društveni život i mnogo zabave.

Posao
Ovo je mesec velikih promena i značajnih dešavanja u poslovnom sektoru, čija će priroda biti različita za svakog od vas. Pa tako neke od vas čeka presek i odlazak iz firme u kojoj trenutno radite (neko zato što više ne želi i neće da trpi pritiske kroz posao, neko zato što je dobio bolju ponudu). Isto tako će neko već početkom meseca dobiti vesti o poboljšanju nadoknade za rad ili produžiti ugovor. A biće i onih koji će napredovati - što će biti skopčano sa poboljšanjem finansija, ali i sa znatno više obaveza nego do sada.
Zdravlje
Osetljiv respiratorni sistem, a moguće su i teškoće sa pritiskom i cirkulacijom, pogotovo kod starijih pripadnika znaka.

Blizanci

Ljubav
Partner i vi ćete funkcionisati na potpuno drugačije načine tokom februara, zbog čega povremeno hoće dolaziti do razmimoilaženja, nerazumevanja, pa čak i rasprava. Vi, jednostavno osećate potrebu za više dešavanja, pokreta, akcije, ne želite da vas partner sputava svojom sporošću, neaktivnošću. S druge strane, voljena osoba će vam za više situacija reći da se ponašate neozbiljno, neodgovorno ili suviše ležerno. Tokom poslednje dekade meseca ulazite u nešto mirniju fazu kada ćete se ipak bolje razumeti i lakše funkcionisati. Slobodni Blizanci - naglašenost vazdušnog znaka Vodolije kroz koji će prolaziti Sunce, Merkur, Mars i Venera tokom februara, doneće vam veliki dotok energije, društvenost, izlaske, putovanja, kontakte preko društvenih mreža. Flert, zabava, avantura....čak i poneka prava ljubav.
Posao
Tokom januara ste možda imali stabilnu, ali neinspirativnu i statičnu situaciju po pitanju posla. Februar već nije takav. Definitivno vas pokreće, ali vam zato sa druge strane donosi dosta tenzije, nemira i izazovnih situacija kroz poslovni segment. Vaša finansijska situacija se hoće popraviti u drugom delu meseca, a tada su naglašenija i poslovna putovanja, kontakti sa novim saradnicima, kao i mogućnost da realizujete neke od ideja koje imate. Mogućnost značajnijih saradnji sa inostranstvom i stranim firmama.
Zdravlje
Dosta nervoze, prehlade i problemi sa spavanjem. Stariji pripadnici znaka mogu imati tegoba sa krvnim sudovima, venama, zglobovima.

Rak

Ljubav
Prva dekada februara donosi dosta redovno stanje u vašim emotivnim relacijama. Manjih oscilacija ima, bude po koji nervozni momenat ili dešavanje, ali suštinski, sve je nekako ipak na svom mestu. Od mladog Meseca u znaku Vodolije, koje predstavlja vaše polje kriza, promena - taj mir će ipak nekako otići u drugi plan. Partner i vi ćete imati različite faze ili one u kojima se sve odvija suviše brzo, a vas dvoje zajedničkim snagama pokušavate da sve uklopite i postignete, ili one u kojima vas obostrane pojačane obaveze odvlače na različite strane i teško vam je da pronađete kvalitetno vreme za vas dvoje. Slobodni Rakovi - možemo da pričamo o dobrom provodu i zabavi, možemo da pričamo o društvenosti i aktivnostima, možemo da pričamo i o avanturi, flertu. O stabilnim ljubavnim počecima - pa, teško.
Posao
Poslovni sektor će zahtevati vašu punu pažnju tokom celog februara. Do kraja prve dekade meseca imaćete neke zanimljive poslovne predloge, pa čak možda i konkretan dogovor ili dobijanje projekta koji je finansijski isplativ. No, ostatak februara će ipak doneti dosta komplikacija po pitanju obaveza, komunikacije sa saradnicima, papirologije. Stvari će se dešavati brzo, promene na dnevnoj bazi će biti aktuelne. Moguća su poslovna putovanja i benefiti onima koji sarađuju sa inostranstvom.
Zdravlje
Ne idite preko svojih snaga i ne iscrpljujte organizam. Potrebne su vam bolje navike po pitanju ishrane, spavanja, relaksacije, ali i više fizičke aktivnosti.

Lav

Ljubav
Vaš partnerski sektor će biti jako aktiviran tokom celog februara tranzitom Sunca, Merkura, Marsa i Venere, a tu krajem prve dekade imamo i mlad Mesec. Što bi se reklo - za Lavove je krenulo istinsko vreme promena u partnerskim odnosima. Kog će tipa biti promene, zavisiće od svakog odnosa ponaosob, a ono što generalno možemo reći jeste da je ovo mesec kada bi trebalo da radite na komunikaciji, da se trudite da u vašem odnosu bude više živosti, aktivnosti, dešavanja. Što više zajedničkih akcija jednako je više radosti. Neka ljubomora, uslovljavanja, egoizam i pritisci budu što dalje od vas. Slobodni Lavovi - više nego izražen društveni život ćete imati tokom februara. Biće tu onih koji vam nude samo zabavu, dobar provod i avanturu, biće i onih koji bi po svaku cenu da vas osvoje. Vi birajte šta vam srcu milo.

Posao
Ceo mesec je dosta izazovan po pitanjima posla. S tim što će se tokom prve dekade sve uglavnom vrteti oko obaveza koje će vam oduzimati dosta vremena a istovremeno neće baš biti posebno inspirativne po vas. Već od ulaska u drugu dekadu februara pa do kraja meseca, imaćemo jedan intenzivan poslovni rolerkoster. Biće tu nekih izuzetno dobrih situacija - nov posao, ugovor, saradnje, poslovni projekti, ali biće i onih u kojima će vas saradnici pritiskati, uslovljavati (neki od vas čak mogu napraviti i presek po pitanju posla). Poslednja dekada februara donosi problematične odnose sa nadređenima.
Zdravlje
Slabiji imunitet tokom ovog meseca. Takođe, stariji pripadnici znaka mogu imati izraženije probleme sa pritiskom, cirkulacijom, krvnim sudovima. Nešto je naglašeniji stres i osetljivost na promene vremena.

Devica

Ljubav
Prva dekada februara je stabilna i mirna u emotivnim relacijama. Šta više, neki od vas mogu u ovom periodu kovati i planove za budućnost, ali ostvariti i intenzivniju bliskost i poverenje u odnosu. Od kraja prve dekade februara ulazite u fazu kada mnogo više vremena morate posvetiti drugim sektorima - poslovnom, porodičnom, i kada će za partnera i vas biti manje vremena (a i živaca) nego do tada. Vi ćete biti dosta nervozni i nestrpljivi i možete smatrati da voljena osoba ne prati vaš tempo ili da ne reaguje na način na koji vi očekujete, pa su itekako moguće povremene varnice i tenzija. Ne pritiskajte partnera i ne namećite mu ono što vi želite. Dvoje vas je u vezi. Slobodne Device - period je dobar za društvenost, druženja, iskorak iz ustaljene svakodnevice, flert, avanturu pa čak i tajnu priču.
Posao
Pred Devicama je veliki broj obaveza i poslovnih aktivnosti, jedan dinamičan i prilično kompleksan mesec u kojem je potrebno da pokažu i odgovornost i posvećenost poslu, ali i kreativnost i dobra idejna rešenja. Kod nekih od vas moguća je reorganizacija ili veća tumbanja u organizaciji posla. Promene vam neće prijati, ali ćete umeti da im se prilagodite i usvojite nove načine funkcionisanja. Poslovna svakodnevica, kao i odnos sa kolegama i saradnicima umeće prilično često da nosi izazove.
Zdravlje
Korigujte svoje navike da biste se osećali bolje. Potrebne su vam pravilne navike i po pitanju ishrane, odmora, fizičke aktivnosti. Moguć je pojačan nivo stresa, starijima tegobe sa pritiskom.

Vaga

Ljubav
Dokle god je vaša vladarka Venera u tranzitu kroz znak Jarca, tokom prve polovine februara, vi lično ćete imati osećaj usporenosti i pritajenog nezadovoljstva koji ne mora striktno da se vezuje za odnos sa partnerom, već može "kačiti" i porodični, čak i poslovni sektor. Prelazak Venere u Vodoliju, znak koji vam je srodan po energiji i kvalitetu, ukazuje na bolje raspoloženje i više prilika za opuštenost i radost. Generalno gledano - potrebno je da komunikacija sa voljenom osobom bude što kvalitetnija, jer je ovo stavka koja će vas dizati, ali istovremeno i stavka na kojoj se možete saplitati. Slobodne Vage - od mladog Meseca u znaku Vodolije koji predstavlja vaše polje zabave, uživanja i ljubavi - vi ulazite u fazu sa mnogobrojnim prilikama za druženje, flert, ljubavisanje. Uživajte, ali vodite računa kome poklanjate srce.
Posao
Dobar, ali naporan poslovni mesec, pogotovo će se sam početak, kao i poslednja dekada februara pokazati kao dosta zahtevni, sa potrebom da vaša odgovornost bude pojačana na maksimum. Ono što je na vašoj strani je dobra komunikativnost, kao i sposobnost da kreativno rešavate "u hodu" svaku potencijalnu problematiku koja se pojavi. Moguća su dodatna poslovna angažovanja preko kojih hoćete zaraditi, što će vam itekako značiti, jer su u februaru izdaci i troškovi prilično pojačani.
Zdravlje
Teško menjate neke navike, a svesni ste da je to neophodno. Stariji pripadnici znaka - hronične tegobe vas mogu mučiti, pogotovo tokom treće dekade februara.

Škorpija

Ljubav
Većim delom februara ćete morati dosta pažnje da posvetite porodičnom sektoru i domu - neke od vas očekuju proslave, manja renoviranja i majstori, neko će poželeti da otpočne zajednički život sa partnerom, neko će više pažnje morati da posveti roditeljima ili mlađim članovima porodice, a neko će jednostavno želeti da se ušuška u svoje malo "gnezdo" sa voljenom osobom. Naravno, biće i onih kojima će porodični sektor (ali i partner) kiduckati živce, pa će dom povremeno biti mesto tenzija i rasprava. Pošto ste partner i vi ipak prikazani kao dosta stabilni kao par, ne sumnjam da ćete ove, nešto lošije stavke rešiti, a u onim lepim itekako uživati. Slobodne Škorpije - prva dekada februara je prilično povoljna za nove ljubavi, dok ostatak meseca može doneti povratak u prošlost i zov starih ljubavi.

Posao

Prva polovina meseca je izuzetno aktivna i dinamična, ali i dosta finansijski povoljna po vas. U ostatku meseca jako dobro će proći one Škorpije koje imaju privatni posao ili koje se bave kreativnim i idejnim radom, kao i u IT sektoru. Ostali - vreme je da napravite neke promene da biste funkcionisali na pravi način i ispoštovali sve obaveze. Razmislite šta je ono što možete korigovati u svom načinu poslovanja ili u odnosu sa saradnicima. Potrebno je da se bolje organizujete i budete odgovorniji nego do sada.
Zdravlje
Prisustvo povećane količine stresa može uticati na imunitet i stanje zdravlja. Ne idite preko svojih granica, pronađite vreme za odmor i relaksaciju. Moguće su meteoropatske tegobe, pritisak.

Strelac

Ljubav
Već od kraja prve nedelje februara partner će početi da pokazuje znatno više volje i da se potrudi oko vas i da vam posveti više pažnje i vremena, ali i da rešava situacije i pitanja iz prethodnog perioda na kojima ste se možda kao par više puta sapleli. Prihvatite sve inicijative za zabavna dešavanja i aktivnosti koje dolaze od strane drage vam osobe, čak i onda kada vam se čini da se druga strana ponaša detinjasto, neozbiljno ili luckasto. Da ovo može biti mesec u kojem ćete više uživati zajedno - može. Da li će neka pitanja koja prave problem biti završena - neće, tu ćete se ćerati još. Slobodni Strelčevi - vaše polje komunikacije, susreta, dešavanja, kratkih putovanja biće tokom ovog meseca naročito aktivirano. Za vas je ovo vreme flertovanja, društvenosti, novih poznanstava, odlične komunikacije i zabave.
Posao
Finansijski tokovi će bolje funkcionisati u prvoj polovini meseca. Novca će biti više nego inače. No, pošto ste vi više nego sposobni da se lepo istroškarite tokom ovog perioda, nešto ne bih rekla da ćete iz februara izaći sa plusom na tekućem računu. Što se poslovnog dela tiče - moći ćete da se pohvalite vanredno velikom količinom obaveza i isto tako vanrednim stresom oko završavanja istih. Biće vam potrebna neuporedivo bolja organizacija da biste postigli sve ono na šta ste se obavezali.
Zdravlje
Na žalost, osetljivost po pitanju zdravlja će postojati i tokom februara. Kod mlađih - respiratorne tegobe i stres. Kod starijih - problemi sa cirkulacijom, pritiskom, hroničnim tegobama.

Jarac

Ljubav
Dokle god je Venera u vašem znaku (do polovine februara), stanje u emotivnim relacijama (čak i ako dođe do povremenih tenzija i nervoze) će ipak biti više nego stabilno, jer će emocije uvek uzimati primat. Od polovine meseca te nervoze će biti više jer ćete i partner i vi biti intenzivniji, nemirniji a verovatno je i da ćete provoditi manje vremena zajedno jer će kod oboje biti sto i jedna obaveza iz drugih životnih sektora kojima se morate posvetiti. Poslednja dekada meseca može doneti veću raspravu u čijoj će osnovi biti nerazumevanje, međusobno prebacivanje ili čak neki vid sumnjičavosti. Slobodni Jarčevi - i za vas važi - do polovine meseca imate dobre predispozicije za ljubavnu stabilnost i nove početke koji bi bili kvalitetni. Drugi deo februara je više za zabavu,provod, flert ili avanturu.
Posao
Finansijski sektor će biti u fokusu maltene tokom celog meseca. Neki od vas mogu zaraditi i kroz dodatne poslovne angažmane, ali suštinski - ovo će polje biti nestabilno i po pitanju priliva i po pitanju odliva novca. Mogu se dogoditi kašnjenja isplata, neka ulaganja se mogu pokazati kao neprofitabilna. Ne rizikujte previše i ne budite previše opušteni sa troškovima. Poslovno - postoji povećana nervoza jer se ono što ste planirali odvija sporo, a promene se događaju na dnevnoj bazi. Loša organizacija.
Zdravlje
Promenite nešto u načinu ishrane, a dobro bi vam došlo i više opuštanja, odmora ili blage fizičke aktivnosti. Stariji pripadnici znaka – hronične tegobe.

Vodolija

Ljubav
Stelijum planeta u vašem znaku (Sunce i Pluton su već tu), a do polovine februara će im se pridružiti i Merkur, Mars i Venera. Ovo svakako ukazuje na to da je vaš uticaj u partnerskim odnosima izuzetno jak, a samim tim je isto toliko velika i vaša odgovornost. Jer, ukoliko imate nameru da "vodite", morate znati kako, jel da? Ako želite da poslušate savet - onda neka februar bude vreme dobrih promena kod vas, bolje komunikacije sa voljenom osobom, vreme sa više vaše inicijative, ali one prave, podsticajne, radosne, strasne i ljubavne. Nemojte se pretvarati u superteškog egoistu koji hoće da druga strana igra kako vi svirate. Slobodne Vodolije - znatno više aktivnosti, društvenosti, zanimljiva poznanstva, okruženost ljudima koji vas podstiču, bude ono najbolje u vama. Flertovanje, strasti, sklonost ka eksperimentisanju i avanturama, ali isto tako  i jake šanse da se pojavi "onaj neko/ona neka".

Posao
Vreme je da se stvari menjaju. Sunce će vam doneti potrebu da zablistate i ambiciju, Pluton - želju sa dubokim i suštinskim promenama, Merkur - sposobnost da vaše reči dopru do drugih, ubedljivost, Mars - inicijativu, akciju i volju. I Venera - šarm, prijateljski pristup i zrnce sreće. Pa zar treba nešto više od toga? Pokrenite se i krenite put ciljeva, planova, novih ideja. Preuzmite inicijativu. Ovo je dobar period za vas - ne samo da iskoristite prilike koje vam se pružaju, već da stvorite nove, one po vašoj meri.
Zdravlje
Nemojte da "sagorite", odmarajte, relaksirajte se i nemojte zanemarivati fizičke aktivnosti tokom februara. Moguće su viroze, prehlade, a kod starijih - oscilacije pritiska, meteoropatske tegobe.

Ribe

Ljubav
Nema jednostavnosti i lakog funkcionisanja u emotivnim relacijama tokom februara. Oboje ćete dosta morati da se potrudite da biste se bolje uklopili, razumeli i proveli više kvalitetnog vremena zajedno. Partner vam može malo ići na živce svojim ponašanjem (a i vi ćete njega nervirati), što može dovoditi do povremenih varnica između vas dvoje. Nećete se baš uvek najbolje razumeti, a oboje možete imati i nekih svojih nedoumica, pa čak i sumnji, pogotovo ako i vi i druga strana budete prezatrpani obavezama i u nemogućnosti da se više posvetite jedno drugom. Pun Mesec je u partnerskom polju tokom treće dekade februara - nemojte da neke rasprave i razmimoilaženja eskaliraju. Slobodne Ribe - družite se, uživajte i budite aktivni ako želite avanturu ili tajnu ljubav - to vam je samo na meniju.
Posao
Prvih desetak dana februara je relativno mirno, bez velikih oscilacija i iskoraka u poslovnom segmentu. Već nakon toga ulazite u fazu brzih dešavanja i još bržih promena. Vaši su planovi na dnevnoj bazi možda dobri, ali je malo verovatno da ćete ih lako ostvariti. Jer, obaveze će se samo ređati jedna za drugom, a za svaku ćete "juriti vreme". Tolika količina posla može vas zateći nespremne i imaćete problem da se organizujete. Održavajte kvalitetnu komunikaciju sa saradnicima i šefovima.
Zdravlje
Više vodite računa o imunitetu – pojačana količina stresa može uticati negativno na vaše zdravlje. Starije Ribe mogu imati problem sa cirkulacijom.

Horoskop priredila astrolog Olga Savić , venerasapapilotnom.com

image