Magazin

Kako je jedan Rus pronašao ženu svog života uz pomoć ČetGPT

Aleksandar Žadan se proslavio na društvenim mrežama još prošle godine, kada je objavio tvit da je uz pomoć ČetGPT napisao diplomski rad za samo 23 sata. Sada je AI entuzijasta otišao korak dalje i softver sa veštačkom inteligencijom uposlio da mu nađe ženu. Verovali ili ne, u tome je i uspeo.
Kako je jedan Rus pronašao ženu svog života uz pomoć ČetGPT© DALL-E by ChatGPT

Nesvakidašnja priča o ljubavi koja ne poznaje granice dolazi nam iz Rusije - zemlje koja ide u korak sa vremenom i naprednim tehnologijama i koja je plodno tle za razvoj savremenih rešenja. Jedno takvo rešenje osmislio je mladi IT entuzijasta Aleksandar Žadan, čiji je projekat dokazao da je moguće sve, pa čak i pronaći ljubav svog života uz pomoć dve aplikacije. Jedne za upoznavanje i druge sa veštačkom inteligencijom.

Ideja došla sasvim slučajno

Ime Aleksandra Žadana ovih dana je u gotovo svim ruskim medijima zahvaljujući njegovoj neobičnoj priči o upoznavanju sa devojkama preko interneta. Osim njega, glavne zvezde ovog "projekta" su i Tinder i ČetGPT, koje je on automatizovao do mere da mogu same da komuniciraju sa potencijalnim "mečevima", odnosno konekcijama.

"Otvarao sam Tinder, 'svajpovao' levo i potom započinjao razgovor. Međutim, ubrzo bi druga strana nestajala. To me je zamaralo", objasnio je Aleksandar kako je došao na ovu ideju u intervjuu za Setters Media.

Isprva je sistem radio nedovoljno dobro, pa ga je momak "nahranio" svojim prethodnim komunikacijama sa devojkama, podesio validaciju odgovora i različite filtere. Kako sam kaže, jedan od eliminišućih faktor bilo je verovanje u astrologiju. I ova taktika je urodila plodom, budući da nije trošio vreme uzalud.

Od 5.239 devojaka samo jedna je "pobedila"

Kroz rigorozan sistem selekcije prošlo je ukupno 5.239 devojaka, sa kojima bi se prvo "upoznavao" čet-bot. On bi ih pozivao i na sastanke radi daljeg nastavka komunikacije. Tek nakon toga se u priču uključivao i sam Aleksandar, izlazeći na sastanke samo sa onim devojkama koje uđu u uži krug i koje mu se dopadnu.

Na kraju se izbor sveo na četiri devojke, među kojima je bila i Karina. Kako je zahtev Aleksandra bio da održava i poboljša odnos sa svojom devojkom, čet-bot mu je direktno predložio da je i zaprosi. Sudbonosno "Da" Karina je izgovorila znajući da je u njihovu vezu bila umešana i treća strana (softver sa veštačkom inteligencijom), ali joj to nije smetalo.

image