Magazin

Šta nam donosi mlad mesec u Vodoliji

U noći između petka i subote očekuje nas mlad Mesec u znaku Vodolije. U Vodoliji se u tom trenutku nalaze i Pluton i Merkur, a mlad Mesec i Sunce će imati kvadratni aspekt sa Uranom i Jupiterom iz znaka Bika.
Šta nam donosi mlad mesec u Vodoliji© freepik/freepik

Vodolija je fiksni znak, znak volje i neodustajanja, ali i znak koji se teško pomera, pokreće i uglavnom pokušava da zadrži postojeće stanje. Potreban je dugotrajan pritisak da bi nešto "prelomili" i aktivirali se, a kada se istinski aktiviraju - e, onda stajanja više nema. Tenzija i trpljenje su dugotrajni, ali kada "dara prevrši meru" taj ogromni pritisak koji je gomilan se oslobađa i izbija u rušilačkom pohodu. Zamislite munju koja se oslobađa iz oblaka punih elektriciteta i naboja i udara. To je moćan udar koji cepa i prži, nepredvidiv i fatalan po mesto u koje udari.

Suština mladog Meseca u ovom znaku je potreba da sebe stavimo na prvo mesto i izađemo iz dosadašnjih okvira koji su nas pritiskali. Naše reakcije mogu biti nagle i burne. Relacije bilo kog tipa sada mogu biti debelo uzburkane, pa i prekinute - u stilu "sve po spisku i aj' ćao". Trpljenje više nije opcija, jer nam ono donosi pojačanu anksioznost, osećaj da nam je tesno u sopstvenoj koži i neizdrž.

Mlad Mesec u Vodoliji donosi početak nove faze, a očigledno je da je ona istovremeno i burna i oslobađajuća. Narednih par nedelja su nam naglašeno turbulentni, opterećujući i nervirajući - a ceo uticaj mladog Meseca će biti završen šest meseci od sada, kada budemo imali pun Mesec u Vodoliji (kulminaciju) na leto. U fazi smo kada će nas situacije i ljudi izbacivati iz takta, kada će nas mnogo toga šokirati, iznenaditi, izbaciti iz koloseka. Sve ono što je potrebno menjati u ovom će periodu biti na udaru nepredviđenih dešavanja i okolnosti, pa obratite pažnju - tamo gde se "trese" je mesto na kojem treba menjati stvari iz korena. Pokušaji da zadržimo postojeće stanje će nas umarati i iscrpljivati, zato se ne držite grčevito onog što više nije za vas i što je izgubilo svoju svrhu - već se usudite na promenu.

Horoskop priredila astrolog Olga Savić , venerasapapilotnom.com

image